Velkommen til Flekkefjord

Vi håper bobilistene vil trives på vår nye bobilparkering, sier samfunnsplanlegger og næringssjef Rolf T. Klungland i Flekkefjord kommune. Kl 14 i dag åpner plassen for bobilistene, men det gjenstår fortsatt noe arbeid.

I dag tar vi farvell med den gamle bobilparkeringen i Flekkefjord. Bobilistene har fått sin egen plass. Foto: Yngvar Halvorsen.

I dag tar vi farvel med den gamle bobilparkeringen på Tollbodplassen i Flekkefjord (bildet). Bobilistene har fått sin egen plass litt lenger øst. Foto: Yngvar Halvorsen.

Det blir en enkel markering når Flekkefjords nye bobilparkering åpner i dag. I første omgang åpner den som en parkeringsplass og muligens er vannet på plass i tide, sier Klungland.
– Vi har lagt stømkabler og gjort klar uttakene, men vi har ikke helt kontrollen på når Agder energi kobler til strømmen. Det bør skje raskt.
Klungland forteller at det også er planlagt en tømmestasjon for spillvann og kloakk på bobilparkeringen, men den ligger ikke inne i årets budsjett. Den må inn i neste års budsjett og vil derfor ikke være på plass før i 2015.

Helårsplass
Klungland regner med at plassen blir åpen hele året. Vannet er kun sommervann og blir stengt når det er fare for frost, men ellers skal det ikke være noe i veien for å stå her hele året.

Samfunnsplanlegger og næringssjef Rolf Terje Klungland gleder seg til å ønske bobilistene velkommen. Foto: Flekkefjor kommune.

Samfunnsplanlegger og næringssjef Rolf Terje Klungland gleder seg til å ønske bobilistene velkommen. Foto: Flekkefjor kommune.

Midlertidig løsning
Tomta, som nå benyttes som ny bobilparkering i Flekkefjord, er regulert for et leilighetskompleks. Eieren av tomta har imidlertid ingen umiddelbare planer om å starte byggingen av leilighetene. Derfor er det inngått en leieavtale mellom kommunen og eier. Avtalen har seks måneders oppsigelsestid.

– I samfunnsplanen for Flekkefjord er det slått fast at det skal være en bobilparkering nær sentrum. Vi har flere områder som vil bli vurdert for en permanent bobilparkering, forteller Klungland
Han ser for seg at bobilplassen som åpnes i dag kommer til å bestå i minst tre, fire år. Da vil de ha regulert en permanent bobilparkering – om det ikke skjer noe de ikke har kontroll på.

Det er plass til 24 bobiler på den nye plassen, og sikkerhetsavstanden mellom enhetene skal være tilstrekkelig.

– Vi håper bobilistene vil fortsette å kose seg i Flekkefjord, sier Klungland.
– De har fått plass på solsiden og kan sitte og se på at sola går ned over Tollbodplassen. Den andre veien er det badestrand.
Den gamle bobilparkeringen er egentlig en vanlig parkeringsplass. Det vil den fortsatt være, men uten camping i den grad arbeidene med det nye kulturhuset tillater det.

Se detaljer om den nye plassen her.

Les også: Bygger kulturhus og stenger bobilparkering

Les også: – Vi trives i Flekkefjord (lokalavisas dekning av åpningen)

Del dette med andre:

  2 comments for “Velkommen til Flekkefjord

  1. Det er ikke så vel. De skriver og sier at det ikke er lov å parkere en bobil på tollbodbrygga om natten. Dette er feil, en bobil er å regne som en vanlig bil så lenge du ikke camper. Altså tar ut stoler eller bord

    • Det står da i artikkelen at den gamle plassen skal fortsette som vanlig parkeringsplass? Men det blir ikke lenger anledning til å campe der. Vi har samme definisjon av parkering og camping som deg. Derfor skriver vi også i tråd med det.
      Tidligere er det uttalt at parkeringsplassen skal nedlegges pga det nye kulturhuset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *