Veipiratene er skremt bort

Ingemar Nilja fra politiet i Halland kan fortelle om gode resultater i kampen mot veipirater i sommer. Foto: Polisen.

E6 langs vestkysten av Sverige har vært beryktet for veipirater som har overfalt og gjort innbrudd i bobiler og andre biler. Nå kan de være skremt bort.

Det er Expressen GT som forteller at politiets satsning på å redusere kriminaliteten langs E6 ser ut til å lykkes.
– Vi skal sammenstille statistikken når august er over, men det står klart at kriminaliteten har minsket markant, sier Ingemar Nilja ved politiet i Halland.
Det virker som om vegpiratene har holdt seg borte fra E6 i sommer.

Den sterkt trafikerte veien har trukket til seg kriminelle, men i sommer har politiet og Trafikkverket samarbeidet om en felles satsning. Denne har spesielt rettet seg mot strekningen fra søndre Halland og opp til grensen mot Norge. Her er det 19 rasteplasser.

Det er særlig bobilene som har merket nedgangen. Nilja forteller til avisa at nettopp andelen innbrudd i bobiler har gått vesentlig ned i sommer sammenlignet med de senere årene. Også tyveri av diesel og lastebiler har gått vesentlig ned.

Brukte hunder
Politiet forteller at de har vært tilstede på rasteplassene så mye som mulig. Det er satt opp advarselsskilt og politiet har snakket med folk på rasteplassene og advart dem.
Nilja forteller at de har tatt en del tyver på fersk gjerning. De har også jaget folk med hunder fra en rasteplass i Halland.
– Slikt tror jeg sprer seg raskt i kriminelle kretser, sier Nilja til Expressen GT.
De siste rapporterte tilfellene av veipirater på E6 er fra 28. og 29. juni i Värmland og 26. mai i nærheten av Uddevalla. Politiets ekstrainnsats ble satt i verk i månedsskiftet mai-juni.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *