NHO Reiseliv har lansert en bransjenorm for smitteverntiltak på campingplasser. Veilederen viser hvordan campingplassene skal forholde seg for å kunne holde åpent og samtidig unngå smittespredning.
Bransjenormen tar utgangspunkt i de tre bærende pilarene for smittervern, som Helsedirektoratet har basert sine veiledere på:
– God hygiene
– Redusert kontakthyppighet mellom personer
– Syke personer skal være i isolasjon/ karantene
Det forteller NHO Reiseliv i en pressemelding.
Tiltakene er basert på en risikovurdering av arbeidsoperasjonene og områdene på campingplasser. Vi presiserer at hver enkelt virksomhet likevel må gjøre egne vurderinger og iverksette de tiltak som de mener er nødvendige, utifra størrelsen på virksomheten, gjestegrunnlaget og praktiske hensyn. Tiltak må være basert på Helsedirektoratets prinsipper og eventuelle kommunale tiltak, og virksomhetene bør etterstrebe en standard i tråd med intensjonen i denne veilederen, presiserer organisasjonen.
Med denne bransjenormen kan gjester og ansatte føle seg enda tryggere og nyte campinglivet, sier bransjesjef for camping i NHO Reiseliv, Jarle Buseth.
Ingen selvfølge med åpne servicebygg
I veilederen tas det til orde for hyppig rengjøring av servicebyggene. En gang i timen i travel tid og tre ganger om dagen utenom rushtiden anbefales. Dersom hyppig renhold ikke kan gjennomføres anbefales nedstengning av hele eller deler av servicebygget.
Det anbefales også at det gjøres begrensninger i antallet personer som kan benytte servicebygget samtidig – gjerne med timebestilling eller andre ordninger.
Campingplasser som ikke greier å holde godt nok renhold i servicebygget bes om å stenge det og kun akseptere besøkende som har egne fasiliteter i bobil eller campingvogn.
På plassen mener NHO Reiseliv at normale avstandskrav er tilstrekkelig for å hindre smittespredning. Samtidig bes campingplassene om å vurdere oppslag for å minne om blant annet avstandskravene.
Det blir også anbefalt tiltak på serveringssteder, på lekeplasser og ved tømmestasjonene. Håndsprit anbefales satt ut om det ikke finnes vaskemuligheter i nærheten.
Smittede personer skal avvises eller pålegges karantene i egen bobil. Samtidig skal kommunelegen varsles.
Tror på en god sesong
– Jeg tror dette blir en fin sesong med godt besøk. Stadig flere vil nå oppdage denne formen for ferie, og jeg vil oppfordre nordmenn til å prøve camping. I år er året for å prøve noe nytt. Og på campingplassene er det langt mer plass mellom de besøkende enn det er i en frokostsal på et hotell, sier Buseth.
Du kan lese hele NHO Reiselivs veileder her (ekstern lenke).
Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Hvorfor kan ikke svenske grensen åpnes snart det er mange av oss som har vogn eller di som kjører bobil i Sverige
Du kan bare dra til Sverige. Husk 14 dg.karantene når du kommer tilbake
Ja takk
Nå som smittetestingen skal bli så effektiv og omfattende, måtte det være mulig å få utført en smittetest på tollstasjonene ved svenskegrensen for alle som ankommer Norge. Norske statsborgere som kommer fra opphold på camping eller stuga/torp i Sverige, kunne dermed slippe å sitte 14 dager i karantene etterpå. Jeg vet ikke hvor mange nordmenn som har sin fritidseiendom og fastplass på svenske campinger men det dreier seg nok om atskillige tusen. Jeg antar at svært mange av dem vil velge å reise over i sommer og så heller ta de 14 dagene karantene på kjøpet. I hvertfall de som er pensjonister og dem er det også mange av…
Helt hull i hode, alle smitteregler annbefaler 100 % renslighet til alle tider, men service bygg er stengt, iallefall på vår camping. Vann og toalett er stengt. på bensinstasjonene kan man gå på toalettet , men ikke der du oppholder deg mest.