Veiavgift utsatt, innføres ikke i 2019

Det er fem år siden vi første gang kunne fortelle at tyske myndigheter ville ilegge en egen veiavgift for utenlandske biler. Avgiften skulle etter planen innføres fra 2019. Foreløpig er den utsatt i minst et år.

Tyskland skal innføre veiavgift for alle på autobahn. Den kommer tidligst i 2020. Foto: Knut Randem.

Tiltaket har vært omstridt, spesielt fordi det ble ansett for diskriminerende overfor andre land. Nabolandene og EU har protestert og løsningen blir derfor at alle må betale for å kjøre på motorveinett bestående av 13 000 km vei. Den innenrikspolitiske løsningen blir at tyske borgere, som en kompensasjon, får lavere bilavgifter på andre områder.

Det tyske Bundestag gjorde sitt vedtak på ettervinteren i 2017. Det danske AutoCamperRådet har spurt den tyske ambassaden i København om framdriften. Ambassaden bekrefter at motorveiavgiften ikke blir innført i 2019, men den skal innføres i inneværende regjeringsperiode, som strekker seg fram til 2021.

Lastebiler over 7 500 kg har hatt en slik avgift en stund. Etter det Bobilverden.no erfarer er problemstillingene om hvordan og av hvem innkrevingen av avgiften skal foregå noe av det som forsinker den.

Avisa Deutsche Welle har tidligere fortalt at det skal være mulig å betale avgiften for 10 dager eller to måneder og at det vil koste mellom 2,50 og 50 euro. Betalt avgift skal etter planen overvåkes elektronisk eller ved stikkprøver. Det er dette systemet som ikke er på plass.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Veiavgift utsatt, innføres ikke i 2019

  1. Se till att tyska bilister får betala dyrt när dom kommer till Norge och Sverige, kanske får tyskarna att tänka om. Kan dom lämna konserverna hemma och gå på krogen när dom kommer hit. Bedrövligt dåligt förslag från tyska myndigheter. Kanske kan få tyska bobilsbilister att ändra på detta. Dom invaderar ju Norge varje år. Själv skippar jag Europa och åker bara i Sverige och Norge. Finns så mycket att se här, så det kommer att ta många år att resa i dessa två vackra länder. Åker både till NordNorge SörNorge och hälsar på släkt, vackraste landet i världen. Själv har jag bott och arbetat i Stockholm i 47år. Har flyttat upp till Roslagen, där det är hur fint som helst. Skönt att ta bobilen och åka iväg, tanken är att åka till Senja och fiska skrej i februari, det är en bit att åka, men det känns spännande. Mvh Lelle 64

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *