Varsler ekstra kontroller

Viktig å ha dekk, lys og førerkort i orden når Statens vegvesen kontrollerer. Foto: Knut Randem.

Statens vegvesen øker kontrollaktiviteten de neste ukene. Varselet gjelder først og fremst Nord-Norge, men bli ikke overrasket om aktiviteten øker også andre steder.

– På denne tiden av året er det særlig viktig at lysene virker som de skal, men vi vil også sjekke andre forhold som er viktig for trafikksikkerheten. Dette kan for eksempel være dekk, sikring av last på bil og tilhengere, at folk bruker bilbelte, og at sjåførene har papirene sine i orden, sier avdelingsdirektør Jørn Simonsen på trafikant- og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Kontrollene gjelder alle slags kjøretøy og gjennomføres i hele Nord-Norge, både på dagtid, kveldstid og i helgene.

– Vi har forskjellige kontroller gjennom hele året, men nå gjør vi en ekstra innsats med mye mannskap på vegen, og vi varsler om aksjonen på forhånd. Det viktige for oss er at folk kjører trygt, slik at de ikke er til fare for seg selv eller andre, sier Jørn Simonsen i Statens vegvesen.

Dekk og lys må være i orden, men ta også en titt på baksiden av førerkortet. Har du husket å fornye i tide?

Tekst: Redaksjonen, Bobilverden.no

Les også: 50 000 fikk varsel – har du husket å sjekke ditt førerkort?

Del dette med andre:

  7 comments for “Varsler ekstra kontroller

   • Desverre, vil jeg heller si.
    Har sjøl en slik på 4.5t totalvekt og bygget på Fiat chassie, og verre “skapning” på vinterføre har jeg aldri kjørt. Føler jeg har mindre kontroll på denne med nye vinterdekk, enn på en semitrailer med sommerdekk vinterstid.
    Så av sikkerhetshensyn skulle regelen om 5mm baneslitasje vært beholdt. Jeg kommer ihvertfall til å bytte ut vinterdekkene når de kommer ned på 5 km.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *