Varmt i kjøleskapet? Ikke nødvendigvis en feil på skapet

Hvem har ikke slitt med å holde temperaturen nede i kjøleskapet? Kanskje har det vært fordi det har vært ekstra varmt ute, men det har også vært ganger vi ikke skjønner hvorfor det ikke blir skikkelig kaldt.

I dette kjøleskapet mener Thetford at de har løst problemet med variabel spenning i strømnett på campingplasser. Foto: Thetford.

Dette skjedde også med en produktsjef hos Thetford. Han tester ofte ulike kjøleskap i det praktiske liv på tur. De er som regel sjekket nøye før han tar dem med seg. Så opplevde han det samme som oss andre. Temperaturen i kjøleskapet ville ikke holde seg nede. Og det var ingen logisk forklaring på hvorfor dette skjedde.

Han fikk mistanke til strømforsyningen på campingplassen og fant fram måleapparatet. Og jo, der var synderen. For lav spenning på kabelen inn. Han skiftet til gass og kjøleskapet virket igjen som det skulle.

Denne historien ble fortalt på Thetfords pressekonferanse på messa Caravan salon i Düsseldorf. Og selvfølgelig hadde de gjort noe med det.

Det er stressende om temperaturen ikke holder seg nede i kjøleskapet. Her et av de nye skapene i N4000-serien. Foto: Thetford.

Thetford lanserer nå en ny serie absorbsjons kjøleskap – N4000. Disse har fått programvare som takler dette problemet. Blir spenningen for høy eller for lav på kabelen inn til bobilen så kobler kjøleskapet automatisk over til gass.

Mellom 205 og 250 volt skal denne kjøleskapserien arbeide perfekt, lover Thetford. Dersom spenningen beveger seg utenfor dette området vil den patenterte elektronikken selv bytte energikilde. De lover også raskere nedkjøling og stabil temperatur.

N4000 er også klargjort for CI-BUS, som betyr at bobilprodusentene kan velge å koble kjøleskapet til bobilens sentrale kontrollpanel.

Alle nye modeller vil nå få den automatiske energikildevelgeren. For oss andre er tipset å skru over på gass om vi synes kjøleskapet yter for dårlig.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Varmt i kjøleskapet? Ikke nødvendigvis en feil på skapet

  1. Dette har vi erfart, men vårt kjøleskap kopler automatisk over til gass ved lav spenning. Det tok en liten stund før jeg oppfattet dette og lurte på hvorfor i all verden det slo over til gass. På mange plasser mellom annet i Tyskland er det dårlig spenning har vi erfart og små sikringer mye 6 amper..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *