Elvekrysset hvor bobiler samles

Ved landtungen Deutcher Eck og rytterstatuen munner Mosel ut i Rhinen. Knaus camping til høyre i bildet. Fotografert gjennom gondolbanens vindu. Foto: Knut Randem.

Ved landtungen Deutsches Eck og rytterstatuen munner Mosel ut i Rhinen. Knaus camping i bakgrunnen. Fotografert gjennom gondolbanens vindu. Foto: Knut Randem.

På den 37 meter høye rytterstatuen i Koblenz skuer keiser Wilhelm I utover det travle ”vannkrysset” der Mosel munner ut i Rhinen. Statuen står på landtungen Deutsches Eck og er godt kjent blant norske bobilister på vei til eller fra Moseldalen og Rhindalen.

Det er mange store og små torg i Koblenz. Foto: Knut Randem.

Det er mange store og små torg i Koblenz. Foto: Knut Randem.

Byen Koblenz er den tredje største byen i delstaten Rheinland-Pfalz og har om lag 110.000 innbyggere. Deutsches Eck har siden 2002 vært oppført på Unescos verdensarvliste og er et travelt turistmål. Foruten rytterstatuen er det her andre historiske bygninger, restauranter, vannaktiviteter for barn og ulike arrangementer og konserter. Deutsches Eck ble opprinnelig bygget som en nødhavn, men havna ble nedlagt da keiser Wilhelm I skulle få en staselig statue.

Fra Deutsches Eck går det en gondolbane over Rhinen og opp til Ehrenbreitstein, som er Tysklands største militære festning. Dette festningsanlegget med sine mange forsvarslinjer er godt ivaretatt og et populært utfartssted med god oversikt mot de to dalene.

Ta gjerne gondolbanen opp til Tysklands største militære festning. Høydeforskjellen er 66 meter. Foto: Knut Randem.

Ta gjerne gondolbanen opp til Tysklands største militære festning. Høydeforskjellen er 66 meter. Foto: Knut Randem.

På den tredje siden i dette ”vannkrysset” ligger Knaus camping. En førsteklasses campingplass med orkesterplass til både Deutsches Eck og Ehrenbreitstein.
Campingplassen inngår i kjeden som bærer caravanprodusentens navn; Knaus Campingparks. Her er det nye sanitærbygninger, restaurant og godt organiserte plasser. Du betaler ekstra for en plass langs elven og komfortplasser, minst på bobilplassen utenfor porten.
På denne campingplassen og i byen for øvrig er du nærmest garantert å treffe andre nordmenn på tur i bobil.

Stellplassen like utenfor gjerdet på Knaus camping er det rimeligste alternativet for overnatting de har. Foto: Knut Randem.

Stellplassen like utenfor gjerdet på Knaus camping er det rimeligste alternativet for overnatting de har. Foto: Knut Randem.

100 meter utenfor porten går det båt regelmessig til og fra Deutsches Eck fram til ca kl 20. Men det er ikke langt å sykle opp til nærmeste bru. Da er du straks inne i gamlebyen med sine mange koselige torg med spisesteder og handlegater. Og når du kommer tilbake til bobilen om kvelden kan du sette deg til og se flombelysningene komme på og følge båtrafikken på de to elvene Mosel og Rhinen. Båttrafikken på de to elvene er livlig og lange slanke lektere går i uavlatelig fart mellom byene. Du kan også ta deg et elvecruise eller reise ut med en mindre sightseeingbåt.

Koblenz er et utmerket utgangspunkt for en tur nedover den mest attraktive delen av Rhindalen og kanskje helt til Østerrike eller gjennom Moseldalen hvor du etter hvert får veldig kort vei til Frankrike og Luxemburg.
Koblenz og de to dalene som møtes her egner seg for utflukter det meste av året.

Veien til Koblenz
Du kommer til Koblenz via motorveier eller landeveier fra mange kanter. Korteste vei fra Norge går på A1 fra Hamburg, Bremen, Münster, Køln og Bonn eller A3 den siste biten. En alternativ rute er A7 via Hannover. Det er ikke mye som skiller de to kjørerutene, så velg en vei som passer til det du vil se underveis. Kjøretiden fra Hamburg til Koblenz er fem, seks timer.

Les også:Tre timer, tre dager eller tre uker i Moseldalen?
Les også: Flott på vei til Mosel

Utsikt fra orkesterplass på Knaus campingplass. Foto: Knut Randem.

Utsikt fra orkesterplass på Knaus campingplass. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *