Værste er stengt, kanskje ny bobilplass neste år

Den populære bobilplassen på Værste i Fredrikstad stengte overraskende 1. oktober. Den har i mange år vært et populært tilbud gjennom vinteren.

Denne plakaten møtte gjestene på bobilhavna på Værste før helgen. Foto: Jan Storjord.

Redaksjonen fikk før helgen tilsendt et bilde som annonserte at Fredrikstad bobilhavn på Værste er stengt for vinteren. Samtidig var det ikke oppdatert informasjon på aktuelle hjemmesider og en representant for Borg havn fortalte i lokalavisa at de hadde måttet stenge fasilitetene fordi gatens løse fugler benyttet toalettbygget til å sette sprøyter.

Kunne det være en kommunikasjonssvikt, undret redaksjonen. Var det bare toalettbygget og ikke plassen som var stengt?

– Nei, dessverre, bekrefter terminalsjef Kenneth Mathisen i Borg havn når Bobilverden.no tar kontakt.
– Hele plassen er stengt for vinteren.

På spørsmål om ikke parkering med strøm kunne holdt åpent, forteller Mathisen at de ønsker å gjøre forbedringer og vedlikehold før neste sesong. Da blir det ikke mulighet til å stå parkert der. De har heller ikke kapasitet til å følge opp slik det er nå, men tømmestasjonen skal de greie å holde åpen, mener han.

Mathisen minner om at bobilplassen på Værste er en midlertidig løsning som det ikke blir mulig å holde åpen i så mange år. Det skal bygges mer i området og da blir det ikke mulig å ha gjeste- og bobilhavn her.

Jobber med ny løsning
Mathisen forteller også at Borg havn arbeider med en annen sentrumsnær løsning for bobiler. Om den er klar til neste sesong begynner, vet han ikke. Han vil heller ikke røpe detaljer om den nye plassen før om noen måneder.

Om den nye plassen ikke er klar til neste sesong vil uansett bobilhavna på Værste åpne igjen.

Grusplassen Seiersten holder åpent som vanlig, men har ingen fasiliteter. Foto: Knut Randem.

Alternativene i vinter
Bare 100 meter unna, på den andre siden av elva, ligger bobilplassen som kalles Seiersten grusplass. I første linje mot elva er det plass til 10 bobiler, men uten fasiliteter. Fredrikstad kommune, som er ansvarlig for denne plassen, bekrefter at den holder åpent som vanlig.

Om du vil ha strøm og andre fasiliteter og kan gå litt lenger så er alltid campingplassen Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad åpen. Fra den går du til Gamlebyen på ca 10-15 minutter. (Oppdatert 03.10.22, kl 22.27: Vi er gjort oppmerksom på at campingplassen stengte i går og holder stengt til nyåret pga renovasjon)

Redaksjonen kjenner ikke status for bobilplassen hos Gressvik båtservice etter konkursen i driftsselskapet i høst. Tips oss gjerne i kommentarfeltet.

Bobilverden.no skrev i mars om Rune Karlsen som planlegger bobilplass på Floa noen hundre meter fra Værste. Han håpet da på åpning før jul om det ikke ble noen forsinkelser. Det har det blitt. Arbeidet pågår og han håper på åpning før påske.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Det årnær sæ i Fredrikstad

Del dette med andre:

  2 comments for “Værste er stengt, kanskje ny bobilplass neste år

  1. Fredrikstad camping oppgraderer for hele 7 mill og ble stengt 1. okt. Vet ikke når de skal åpne igjen, følg med på hjemmesiden deres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *