Utvikler rasteplasser

Anlegget på Eldhusøya åpner i dag. Foto: Statens vegvesen

Anlegget på Eldhusøya åpner i dag. Foto: Statens vegvesen

Norske rasteplasser har fått et oppsving gjennom satsningen Nasjonale turistveger, som Statens vegvesen står bak. De føler sjelden stort ansvar for bobilisters behov, men ting skjer. I juli åpner den størst rasteplassen langs Atlanterhavsvegen. Til glede for alle veifarende, men neppe et sted for mer enn en nattesøvn.

Statens vegvesen, Turistvegseksjonen setter nye spor med åpningen av attraksjonen Eldhusøya, langs Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen. Statens vegvesen har bygget nytt servicehus i nyskapende arkitektur, utsiktssti rundt øya og oppgradert parkering.

Statens vegvesen ønsker velkommen til en hyggelig åpningsseremoni av en ny flott rasteplass i havgapet og en spasertur langs den «svevende» stien rundt Eldhusøya, fredag 4. juli 2014, kl. 16.00. Anlegget åpner et par år tidligere enn opprinnelig planlagt.

Program:
Fra kl. 14 30 Skyttelbusser fra Kårvåg og Vevang til Eldhusøya.
16.00 Vandring på den nye utsiktsstien rundt Eldhusøya
16.25 Offisiell åpning av attraksjonen Eldhusøya ved Statssekretær Bård Hoksrud
17.10 Servering av Atlanterhavstapas
Fra kl. 17.20 Skyttelbusser fra Eldhusøya til Kårvåg og Vevang.

Eldhusøya, Atlanterhavsvegens største rasteplass, ligger vakkert til i havgapet. Utsiktsstien er laget av en rist i komposittmateriale som flyter over terrenget, fundamentert med pæler. Deler av øya er våt og myrlendt og sårbar for tråkk. Stien vil redusere slitasjen på terrenget.
Det er valgt mørk grå farge på komposittmaterialet som harmonerer med fargene i naturen. I tillegg til den svevende utsiktsstien er det reist et servicebygg som rommer kiosk, informasjon og toaletter. Parkeringsplassen er også rustet opp.

Attraksjonen Nasjonale turistveger er 18 kjøreturer gjennom vakker norsk natur. Opplevingen blir forsterket med nyskapende arkitektur og tankevekkende kunst på tilrettelagde utsiktspunkt og rasteplasser. Statens vegvesen står bak dette utviklingsarbeidet.

Les mer: Nasjonale turistveger

Landskapet vernes med gangveier. Foto: Statens vegvesen.

Landskapet vernes med gangveier. Foto: Statens vegvesen.

Tilbud ute og inne. Foto: Statens vegvesen.

Tilbud ute og inne. Foto: Statens vegvesen.

Del dette med andre:

  2 comments for “Utvikler rasteplasser

  1. Blir vel litt misvisende at det står «i ettermiddag» når det tross alt er over en måned til dette skjer, ut fra dags dato…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *