Utsetter fristen for EU-kontroll

For å minimere ulempene for de som er i karantene, utsetter Statens vegvesen fristen for de som skal på EU-kontroll i ukene framover.

Ta EU-kontrollen nå om du kan – selv om du får muligheten for utsettelse, oppfordrer Statens vegvesen. Foto: Therese Lindseth/Statens vegvesen.

Om du har frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april, vil du få to måneders utsatt frist, skriver Statens vegvesen i en pressemelding i dag.

– Vi er klar over at flere er i karantene og bør holde seg hjemme. For å gjøre dette så enkelt som mulig for bileiere der ute, har vi valgt å gi alle som har frist fra nå og ut april to måneders utsettelse, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Har du allerede hatt bilen din inne til kontroll og fått en såkalt 3-feil, vil du ikke få ny frist. Bilen din har da trafikkfarlig feil og bruksforbud.

Ta kontrollen nå om du kan
Det er om lag 187 000 kjøretøy som har godkjenningsfrist fra 13. mars og ut april.

– Vi risikerer at det kan bli en opphopning og et press på de som skal godkjenne bilene om alle venter. Så om du har mulighet til å få bilen din godkjent i ukene framover med de forholdsreglene helsemyndighetene har gitt, er oppfordringen at du gjør det, sier Dreyer.

Om du får bilen din EU-kontrollert mer enn to måneder før fristen, vil datoen for kontrollen være utgangspunktet for beregning av ny frist. Etter at en vanlig personbil blir godkjent, vil neste frist da bli to år fra tidspunktet bilen ble kontrollert.

Biler som har bruksforbud som følge av overgått frist, vil ikke miste skiltene i en eventuell kontroll langs veien så lenge helsemyndighetenes strenge tilrådninger om karantene osv. gjelder. Husk at du uansett alltid har plikt til å vurdere om kjøretøyet er forsvarlig å kjøre.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
– Begrens reisingen en stund til

OPPDATERT torsdag ettermiddag: Hytteforbudet blir opphevet. Eller ble det ikke? Og hva er en fritidsreise eller en bo- og arbeidsregion? Read more

Trafikkstasjonene fortsatt stengt etter påske

For å begrense koronasmitte holder Statens vegvesen fortsatt trafikkstasjonene stengt til og med 17. april. Kontrollhallene holder åpent for blant Read more

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *