Utsettelse for bygging og bobilplass i Horten?

Den populære bobilplassen i Horten er planlagt flyttet på grunn av utbygging. Nå søker utbygger om et års utsettelse.

Det er dette bygger som etter hvert vil fortrenge dagens bobilplass i Horten. Foto: Spir Arkitekter

Det er eierne av restauranten Himalaya Tandori som skal bygge ut nytt restaurantbygg. Det vil bli liggende på store deler av det området som i dag er bobilplass. Horten havn har derfor vedtatt å flytte bobilplassen snaut 100 meter.

Til avisa Gjengangeren forteller Daravir Singh at det ikke lar seg gjøre å realisere bygget i dagens marked. De er avhengig av leietakere og bygging kun av ny restaurant blir for dyrt. De har derfor søkt om et års utsettelse for innsending av rammesøknad.

Dette bekrefter også Ellen Strøm Hassum, plan- og eiendomsansvarllig i Horten havn. Søknaden skal behandles politisk av havnestyret 11. juni.

Tidligere har Hassum fortalt at de har en enighet med Himalaya Tandori om å drive bobilplassen på felles område fram til spaden settes i jorda for byggeprosjektet.

Nå sier Hassum at hun antar at bobilplassen vil fortsette fram til byggestart dersom det blir gitt en utsettelse. Det blir imidlertid ikke avklart før etter behandling i havnestyret.

Bobilplassen flyttes ikke langt. Nå kan det bli drift på begge lenger det man opprinnelig så for seg.

Den nye plassen var planlagt utbygd før årets fellesferien slik at det i sommer skulle bli dobbelt kapasitet. Det kan det fortsatt bli.

– Vi har bestilt strømstolper og kabler til den nye plassen, men avventer litt med graving av kabelgater og rydding/merking. Vi håper at den kanskje åpner før fellesferien slik at vi har «dobbelt opp» en periode, men har ikke spikra noe i stein enda, forteller Hassum.

Det kan med andre ord bli opptil halvannet år med dobbelt kapasitet i Horten havn.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Meld deg på Bobilverden.nos gratis nyhetsbrev

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *