Utsatt frist for dansk bombrikke

Brobizz melder at deres bombrikker ikke slutter å virke i Norge fra i dag slik de tidligere har opplyst. Fristen er utsatt.

Storebæltbroen. Foto: Evan Hemmingsen/Sund & Bælt

Dersom du har en ordinær bombrikke utstedt av det danske selskapet Brobizz vil den ikke slutte å virke i dag slikt det tidligere er meldt. Forretningsutvikler og produktsjef Alexander Nyeland Hanberg i Brobizz skriver i en e-post til Bobilverden.no at fristen er utsatt til 12. april.

Med denne utsettelsen vil din vanlige bombrikke fra Brobizz gi deg alle rabatter i Norge slik du har vært vant til. Men etter 12. april er det slutt. Da vil du ikke lenger få rabatter på bompasseringer i Norge med en slik brikke. Brobizz skifter ikke ut denne bombrikka for privatkunder.

For firmakunder skifter Brobizz ut bombrikkene både for tung og lett bil. Disse trenger altså ikke å bytte leverandør.

Handberg påpeker en feil opplysning i vår forrige artikkel. I følge tidligere opplysninger burde kunder med bombrikka EasyGo+ (for bil over 3 500 kg) logge inn for å sjekke om deres brikke fortsatt virker i Norge. Det er likevel ikke nødvendig.

Handberg forklarer at alle EasyGo+ bombrikker vil virke som før i Norge – uansett hvor gamle de er. I et tidligere svar fra Statens vegvesen ble det vist til at eldre brikker av typen EasyGo+ ikke lenger er godkjent i Norge.

Brobizz er den eneste utstederen av EasyGo+. For ordinære bombrikker er det flere leverandører slik vi har beskrevet i vår forrige artikkel. Du skal derfor forholde deg til informasjon du får fra din leverandør.

Bobilverden.no har spurt Statens vegvesen om utsettelsen Brobizz viser til også gjelder for andre utenlandske brikkeleverandører. Vi har ikke fått svar på vår henvendelse når dette publiseres, men oppdaterer så snart svar foreligger.

Oppdatert 06.02.23: Statens vegvesen forteller i dag at de samarbeider med brikkeutstederne slik at utskiftingen av gamle brikker går problemfritt. Det tas sikte på at alle eldre brikketyper er byttet ut innen utgangen av året. For de fleste utstederne er dette forventet gjennomført i løpet av første halvår. Det er altså viktig å følge den informasjonen du får fra din brikeutsteder.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Utsatt frist for dansk bombrikke

  1. Det var dog en ganske forfærdelig teknisk gennemgang af brobizz contra autopass. Var det ikke lidt nemmere bare at stoppe de gamle løsninger.
    Så købe/etablere/opdatere til en ny bizzløsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *