Urovekkende: Nordmenn overbehandles i utlandet

– Det er noe rart når en vanlig ørebetennelse fører til sykehusinnleggelse og intravenøs behandling, sier reiseeksperten. Han har ett godt råd til alle som skal ut på reise.

Nordmenn utsettes for overbehandling i utlandet. If synes trenden er urovekkende. Foto: Scanpix.

Europeiske Reiseforsikring og If ser en økende trend i antallet tilfeller der nordmenn utsettes for overbehandling i utlandet.
De mistenker at den gode kapasiteten i kjølvannet av pandemien kan være utslagsgivende.

– Det er bekymringsfullt å se at stadig flere utsettes for overbehandling i utlandet. Én ting er at kostnadene øker drastisk, men langt verre er det at det i enkelte tilfeller går utover pasientens helse. Det er ingen som er tjent med at mennesker overbehandles – med unntak av de som profitterer på det, sier Andreas Handeland i If og Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

– Hvem ønsker vel å tilbringe flere dager i en sykeseng med intravenøs behandling, unødvendige prøver og store medisindoser, når det hele kunne vært løst med en resept og en hviledag eller to på hotellrommet? Vi kjenner faktisk til tilfeller der overbehandling og høye medisindoser har skapt farlige situasjoner, legger han til.

Unødvendige tester og tiltak
Europeiske Reiseforsikring erfarer også at flere klinikker og sykehus opprettholder unødvendige covidtiltak. Det er det både norske reisende og forsikringsbransjen som betaler for.

– Det er fortsatt ekstremt mye covidtesting der ute. Langt mer enn det lokale myndigheter anbefaler. I tillegg må man en del steder betale i dyre dommer for ekstra hygienetiltak knyttet til pandemien. Det er grunn til å tro at dette ikke bare handler om gode rutiner, men også å tjene penger på turister som ikke har grunn til å stille spørsmålstegn ved praksisen, sier Handeland.

Det viktigste med å ha en god reiseforsikring i ryggen er å få hjelp når det uforutsette skjer på en reise. Derfor er rådet krystallklart:

– Vi ønsker at kundene i den grad det er mulig tar kontakt med oss hvis de trenger legehjelp eller må på sykehus i utlandet. Da kan våre sykepleiere og leger sørge for at de får den best mulige hjelpen der de er, og samtidig opplyse om hvilke behandlingssteder de bør holde seg unna, sier han.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *