Unngå brannkatastrofe på camping

Hvert år er det rundt 45 campingbranner i Norge, med flest branner i sommerhalvåret. I perioden 2016-2019 har det ifølge brannstatisikk.no vært ni personskader og syv omkomne som følge av campingbranner.

God avstand er viktig for sikkerheten. Foto: Knut Randem.

I år er det Norgesferie som gjelder, og det betyr ekstra mange ferieglade turister på campingplassene. Norsk brannvernforening frykter brannulykker og oppfordrer alle campingturister til å tenke sikkerhet i sommer.
Så langt i år er det registrert syv campingbranner, inklusive en dødsbrann hvor én person omkom.

Camping er svært populært blant folk som ferierer i Norge om sommeren. Få er klar over at denne ferieformen også kan medfører høy brannrisiko, skriver Brannvernforeningen.

– På camping bor, sover og hygger vi oss i delvis trange og uvante omgivelser omgitt av lett antennelig materialer. I kombinasjon med åpen flamme, grill, propan og elektriske apparater øker det risikoen for brann, sier administrerende direktør Rolf Søtorp i Norsk brannvernforening.

En campingbrann kan spre seg svært raskt, derfor er det ekstra viktig å overholde kravet om minst tre meter sikkerhetsavstand mellom campingenhetene.

– Hensikten er å begrense spredningen ved brann, slik at personer nær brannen rekker å rømme. Med økt avstand øker også tiden du har på å komme i sikkerhet. Vær kritisk ved valg av campingplass og still krav til sikkerheten. Sjekk at campingplassen du ankommer overholder avstandskravet, oppfordrer Søtorp.

Brannvernforeningen minner om at alle registrerte campingvogner og bobiler skal ha røykvarsler og minimum ett pulverapparat på 2 kg.

– Fungerende røykvarsler redder liv, også i campingvogn og bobil. Monter røykvarsler i taket, sjekk at den fungerer før du legger ut på tur, og bytt batteri én gang i året. Skal du sove i telt anbefaler vi at du tar med en reiserøykvarsler, sier Søtorp i pressemeldingen.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *