”Ukjent”, men har solgt mange bobiler

Benimar har gjemt seg bort i statistikken, men klatrer brått på salgskurvene. Foto: Benimar.

Det har vært en sterk vekst for det spanske bobilmerket i Norge. Etter første halvår 2017 har det solgt nesten like mange bobiler som det gjorde i hele 2016, men i statistikken er merket gjemt bort i posten ”ukjent/ikke oppgitt”. De tre forhandlerne har i første halvår solgt 44 bobiler.

Tor Alvern i Abobil tar raskt kontakt etter Bobilverdens omtale av registreringsstatistikken for første halvår tirsdag denne uka.
– Hvor har det blitt av Benimar? Vi selger så det griner og vi er bare tre forhandlere i Norge. Det er foruten oss, Bergen Marine og Bobilnord i Fauske.

Bobilverdens artikkel baserer seg på statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) slik den er publisert. Den inneholder flere samleposter hvor merker er gjemt bak navnet på fabrikker, som produserer flere merker. Statistikken inneholder også andre biler enn bobiler så posten ”ukjent/ikke oppgitt” kunne vært hva som helst. Men det er altså Benimar som skjuler seg beskjedent bak dette.

Beskjeden er ikke Tor Alvern når han omtaler Benimar og salget. Han er den forhandleren som har solgt Benimar lengst i Norge. 11 år har det blitt.
– Dette er utrolig solide og gode bobiler til en god pris. Lønningene i Spania er så lave at de konkurrerer godt med merker fra andre deler av Europa, hevder Alvern, og fortsetter…
– Benimar har markedets tykkeste isolasjon og er mer motstandsdyktig mot fukt enn de dyrere merkene. Her er det ikke mulig å få fuktskader, lover han.

Benimar har en utgave utviklet for Norge, og Tor Alvern har selv vært med på å gi innspill til utformingen av blant annet plasseringen av dysene for varmluften fra Truma-anlegget. Han hevder at Benimar har flest blåsepunkter av alle.
Norgespakken kalles Northautokapp – ”auto” i midten signaliserer at alle biler som går til Norge selges med automatgir. De har også solcellepanel som standard.

De 44 bobilene de tre Benimar-forhandlerne har solgt i første halvår er alle under 3500 kg. I tillegg er det solgt to, tre bobiler over 3500 kg, men de skjuler seg i statistikken bak Trigano-navnet.

I første halvår i fjor solgte Benimar 29 bobiler. I hele 2016 ble det solgt 52 Benimar – det er dobbelt så mange som i 2015.

Alvern forteller at han nå ser etter flere forhandlere og gjerne en på Østlandet. Det må være en som har ressurser og vil satse seriøst på Benimar.

Les også: Bobilsalget fosser videre – nytt jubelår for bransjen?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *