Uenige om gyldig reiseforsikring

I helgen varslet Europeiske reiseforsikring at de åpner for bruk av reiseforsikringen selv om myndighetene fraråder reiser. Nå presiserer Fremtind Forsikring at deres reiseforsikring ikke gjelder så lenge myndighetene fraråder reise.

Fremtid oppfordrer til å vente på grønt lys fra myndighetene før utenlandsreise. Foto: Fremtind.

– Vi skjønner at mange ønsker å reise, men foreløpig forholder vi oss til myndighetenes anbefalinger. Så lenge land er røde gjelder ikke vår reiseforsikring, om det ikke er en strengt nødvendig reise, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Det globale reiserådet er utvidet til 1. juli og fortsatt er land i Europa rødmerket på Utenriksdepartementets oversikt.

Blant strengt nødvendige reiser finner vi blant annet samværsrett med barn, bisettelser, livsforlengende eller nødvendig behandling, eller at du må håndtere en skade på bolig i utlandet.

– Er du i tvil om en reise er strengt nødvendig eller ikke, så er det bare å ta kontakt med oss. Sjekk også dine egne vilkår og nettsidene til forsikringsselskapet ditt, sier Nielsen.

23 prosent av Europas befolkning har fått første dose, og kun elleve prosent har fått har fått to doser.

– Det er ingen garanti for at sykehuskapasiteten i Europa blir god fremover og i sommer, særlig om og når flere begynner å reise. Med så stor usikkerhet ønsker vi ikke å sette våre kunder i vanskelige situasjoner med å «åpne opp» vår reiseforsikring på dette tidspunkt, sier Nielsen.

– Vi følger tett med, og åpner opp så fort myndighetene sier at land er trygge å reise til – både med og eventuelt uten vaksinepass. Reiseforsikring gjelder som vanlig på reise i Norge.

Det er altså ingen entydig praksis blant forsikringsselskapene. Sjekk ditt forsikringsselskap før du eventuelt bryter myndighetenes reiseråd og reiser på rødt.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Åpner reiseforsikring for reiser i EU

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *