Tysklands beste bobilplasser

Det tyske magasinet Promobil lar sine lesere hvert år kåre sine beste bobilplasser i ulike kategorier. Nå er årets kåring publisert.

Wohnmobilpark Haltern am See gikk igjen til topps blant de minste tyske bobilplassene. Foto: Stadtwerke Haltern am See.

Leserne hadde 100 kandidater å velge mellom når de skulle stemme. Over 2000 personer deltok i avstemmingen.

Bobilplassene er delt opp i fire kategorier etter størrelse på plassen. Bobilplassene, som kom på pallen i de ulike kategoriene, er stort sett av en høyere standard enn det vi er vant til fra Norge. Det ser ut til at de tyske leserne i stor grad har valgt plasser der det er trygg avstand mellom bobilene. I teksten under er det lagt inn lenker til Promobils presentasjon av de enkelte plassene.

I den første kategorien finner vi de mindre bobilplassene for inntil 30 bobiler. Førsteplassen tar Wohnmobilpark Haltern am See i Haltern am See. Denne plassen er likevel blant de billigste plassene i kåringen med 11 euro per døgn. På de neste plassene i denne kategorien finner vi Wohnmobilstellplatz Schleuseninsel i Wilhelmshaven og Spreewald Wohnmobilpark i Lübbenau/Spreewald.

Bobilplassen i Schleswig er en favoritt for mange nordmenn. Den holder seg på pallen i den tyske kåringen. Foto: Knut Randem.

I kategori B, bobilplasser for 31 til 50 bobiler går Reisemobilhafen Am Freesenbruch i Zingst til topps sammen med Wohnmobilpark HEICamp i Öhringen. Den tredje bobilplassen i denne kategorien er en plass mange nordmenn har som favoritt; Stellplatz am Stadthafen i Schleswig.
Reisemobilhafen Am Freesenbruch er den dyreste av plassene leserne har valgt ut. Her koster det opptil 46 euro per natt.

Kategori C tar for seg bobilplasser med plass til 51 til 80 bobiler. Her gikk Reisemobilhafen Sankt Peter-Ording i Sankt Peter-Ording til topps foran Stellplatz am Schiffertor i Stade og Wohnmobilpark Kamerun i Müritz.

Stades bobilplass beholder sin andreplass i sin kategori. Foto: Knut Randem.

Blant de største bobilplassene i kategori D med plass til over 80 bobiler gikk Stellplatz Camp am Wank i Garmisch-Partenkirchen til topps. På de neste plassene kom Reisemobilhafen Twistesee i Bad Arolsen og Wohnmobilpark Achtern Diek i Grömitz.

I tillegg til lesernes valg, har også en fagjury plukket ut tre bobilplasser de mener bør framheves for sine kvaliteter. De tre er Wohnmobilpark Vulkaneifel i Schalkenmehren, Stellplatz der Panorama Therme Beuren i Beuren og Wohnmobilstellplatz Tor zur Stadt Erfurt i Erfurt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *