Tyskland vil ha veiavgift på autobahn

Det blir trolig bompenger i form av oblat her fra 2016. Foto: Knut Randem.

Det blir trolig bompenger i form av oblat her fra 2016. Foto: Knut Randem.

Fra 2016 kan det bli veiavgift for utenlandske kjøretøy på de tyske motorveiene. EU har nektet Tyskland å forskjellsbehandle utenlandske og tyske bilister. Likevel blir det trolig veiavgift.

Flere svenske medier har de siste ukene gjengitt en nyhetsmelding fra TT (Tidningarnas Telegrambyrå – Sveriges NTB). Der siteres den tyske transportministeren Alexander Dobrindt, som forklarer at avgiften skal bidra til å finansiere landets infrastruktur. For å omgå EUs krav om likebehandling av utenlandske og innenlandske biler velger trolig Tyskland å innføre avgiften for alle. Til gjengjeld vil de tyske bilistene få en tilsvarende reduksjon i bilavgiftene. Avgiften skal beregnes etter kjøretøyets motorytelse, alder og utslipp.

Utenlandske biler står for 170 millioner reiser fram og tilbake på tyske veier hvert år. Det er de sydtyske bilistene som har irritert seg over at de må betale avgifter i Østerrike og Sveits, mens utlendinger kjører gratis på tyske motorveier. I tidligere omtaler av denne veiavgiften har svenske Dagens Nyheter referert CSU-minister Peter Ramsauer, som har sagt at de forbereder et system med vignetter på frontruta. Samtidig ble det sagt at disse skal koste 10 euro for ti dager, 30 euro for to måneder og 100 euro for et år. Statsminister Agneta Merkel (CDU) har i tidligere debatter sagt at hun ikke vil innføre denne avgiften. Det har åpenbart vært en sterk drakamp mellom de tyske regjeringspartiene.

Del dette med andre:

  1 comment for “Tyskland vil ha veiavgift på autobahn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *