Tysk vedtak får norsk konsekvens

Nyheten om at Erwin Hymer Group (EHG) ikke vil delta på messer i år fører også til at deres norske importør stiller seg lojalt bak. Det betyr at en viktig aktør ikke kommer til å delta på Caravanmessen i år.

Tor Grüner i Solid Import mener Caravanmessen ikke bør arrangeres i 2020. Arkivfoto: Knut Randem.

Kroken Gruppens importselskap Solid Import AS stiller seg fullt og helt bak EHGs vedtak om å ikke delta på messer i 2020. Det forteller administrerende direktør Tor Grüner i Solid Import.

Det betyr at verken de eller Krokens egeneide forhandlere kommer til å delta på Caravanmessen på Lillestrøm i september. Dermed vil hverken Bürstner, Carado, Dethleffs, Eriba, Hymer, Niesmann + Bischoff, Laika, LMC eller Sunlight være utstillere.

På Caravan salon i Düsseldorf fører EHGs avgjørelse til at et areal som tilsvarer anslagsvis tre store haller blir avbestilt. På Caravanmessen har disse merkene utgjort en fjerdedel av utstillingen.

Grüner forteller at det på et produsentmøte i Tyskland torsdag kveld var halvt om halvt for og mot å arrangere Caravan salon. Det var etter dette møtet styret i EHG gjorde et enstemmig vedtak om å ikke delta på noen messer resten av året.

– Når EHG gjør et slikt vedtak stiller vi oss 100 prosent bak. Det er en tung beslutning ettersom 10-12 prosent av det årlige salget gjøres på disse messene, sier Grüner.
– Det er viktig å ta ansvar både for egne ansatte og kundene, som absolutt er i risikogruppa.

– Når Staten har bidratt med flere hundre milliarder kroner for å komme gjennom krisa kan ikke vi tøye alle grenser straks det eventuelt blir lov. Vi må vite sikkert at det vi gjør er forsvarlig.
– Det er uansvarlig å arrangere Caravanmessen slik situasjonen er. Derfor bør det ikke være noen messe i år. Du kan også ødelegge et produkt med å lage noe halvhjertet.

– Jeg har stor tro på de planene som er lagt for årets Caravanmesse, men i steden for å lage noe halvgodt bør vi utsette til neste år, sier Grüner og understreker at han uttaler seg som representant for Solid Import. Han er også styreleder for Norges Caravanbransjeforbund (NCB), som eier Caravanmessen. Som styreleder vil han være mer forsiktig med hva han sier.

– Vi må snarest ha et møte i NCB for å diskutere hvilket syn organisasjonen skal ha. Det er flere som ikke har samme syn som oss. De må også komme til orde, avslutter Grüner.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Planlegger en trygg og god Caravanmesse

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *