TV under gulvet i bobilen

Kjøkken og soverom. Adskilt toalett og vask/dusj ligger på hver sin side mellom. Foto: Knut Randem.

Kjøkken og soverom. Adskilt toalett og vask/dusj ligger på hver sin side i mellom Bakre del kan adskilles med dør. Foto: Knut Randem.

Knaus nye luksusliner SUN i 2016 kom i høst. Vi tok en titt på den under CMT-messa i Stuttgart for et par uker siden. Bobilen har blant annet en løsning for å se TV ute uten å forstyrre naboene.

Knaus SUN i 900 LEG heter modellen vi har sett på her. Den er priset til om lag 100.000 euro – i Tyskland. Det betyr at den koster om lag halvannen million med en 3 liters motor her i Norge.
Dette er en bobil for inntil fire personer. To i enkeltsenger bak og to i senkeseng foran. Enkeltsengene bak er langt på vei reelle enkeltsenger og barnebarnet skal være ganske kort for å få plass i midten.

Bilen veier 5000 kg og har en oppgitt lasteevne på 1050 kg. Det bør fri en fra de største bekymringene for vekt. Men med en lengde på 882 cm er det også mange steder å fylle på med vekt. Under sengene er det for eksempel godt med skapplass både med tilgang fra innsiden og fra den rommelige garasjen.

Interiøret er holdt i relativt lyse treslag med et mørkere ”skipsgulv” som kontrast.

Se TV ute. I videoen under ser du hvordan det fungerer. Foto: Knut Randem.

Se TV ute. I videoen under ser du hvordan det fungerer. Foto: Knut Randem.

Se TV ute
Om du vil se på TV på en god sommerkveld, så kan du like gjerne gjøre det ute med løsningen Knaus viste på CMT. Bak en egen luke trekker du ut en skuff med en TV som har ligget under gulvet. Når du vipper den opp er den klar til bruk på et øyeblikk. Under skjermen henger to trådløse hodetelefoner slik at du ikke behøver å forstyrre naboene med lyden av programmet du ser på.
Om du ikke synes det er verd å bruke 20.000 kroner på en slik løsning har du også en TV inne i salongen.

På pressekonferansen i Stuttgart ble det opplyst at Knaus har 12,9 prosent av det tyske markedet. Dit har de kommet med en økning i salget på 24,4 prosent fra 2014 til 2015. 3242 bobiler og 2276 kassebiler (”bybobiler” fra Knaus og Weinsberg). Det ambisiøse målet for 2016 er å øke salget til hhv 3800 og 2500 enheter i de to kategoriene.

I videoen under får du en snartitt på denne bobilen inkludert en demonstrasjon av den utvendige TV-løsningen.

.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *