Tur-app full av gode opplevelser

Ikke nøy deg med å se utsikten, opplev den! Da må du ut av bobilen og gå en tur. Turistvegseksjonen i Statens vegvesen vil knytte slike opplevelser og turmuligheter til turistvegene. Samtidig samarbeider de med en tjeneste som gir deg langt flere turforslag enn langs turistvegene.

Senja byr på flotte naturopplevelser. Foto: Werner Harstad/Statens vegvesen.

Med gratisappen Outtt på telefonen eller på outtt.com får du lett tilgang til kart og gode beskrivelser av både lette og krevende turstier. Senja er først ute i serien der Turistvegseksjonen deltar, og her kan du se gode forslag for turopplevelser på øya. På nasjonaleturistveger.no vil de etter hvert presentere turmuligheter for hver av strekningene.

Enten du vil på en badestrand i Oslo sentrum eller gå på topptur på Senja så finner du fram med app-en «Outtt». Tjenesten, som frister med over 1000 turopplevelser, finnes også på outtt.no. Samarbeidet med Turistvegseksjonen er kun en liten del av deres tilbud.

Reisemålene ligger i grupper, men det er mange muligheter på hvert sted. Skjermdump: Outtt.no.

App-en kan du laste ned der du vanligvis finner app-er til din telefon. Outtt app er gratis å laste ned og gratis å bruke – til et viss punkt. Hovedregelen er at det koster noe å laste ned informasjon for bruk uten nettforbindelse, men eller kan du bruke app-en gratis.

I app-en kan velge å se turdestinasjoner distriktsvis eller i et kart for området der du er. Under valget «Oppdag» kan du få forslag til områder å se nærmere på. Bobilverden.no har ikke testet app-en i praksis ute i naturen, men har forsøkt å vurdere den i forhold til turmål vi kjenner til. Vi synes vi får best utbytte av app-en om vi velger «destinasjon» og så finner fram til turforslagene.

Turforslagene viser deg bilder og nøkkelinformasjon som sesong, tidsforbruk, vanskelighetsgrad, avstand og stigning. Deretter følger en mer fyldig beskrivelse av turforslaget og et kart du kan bruk når du er på nett. Dersom du vil laste ned informasjon til telefonen din, må du som nevnt betale for det. Du kan da velge å laste ned et område for et par tiere eller turforslagene i hele landet for kr 249.

Dette er en app vi gjerne vil beholde på telefonen vår og bruke når vi føler for å være litt mer sporty enn normalt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Turopplevelser langs Nasjonal turistveg Senja

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *