Truma åpner seg mot andre

Trumas iNet har blitt smartere eller i det minste mer åpen i sin nye utgave. Nå skal tredjepartsleverandører kunne koble seg inn på systemet.

iNet X kan betjenes fra en smarttelefon eller fra panelene i bobilen. Foto: Truma.

iNet X er i ferd med å bli en del av framtidens reise. Det mener i hvert fall Truma selv. På Caravan Salon introduserte selskapet en åpen systemløsning som gjør bobilen til et smartere kjøretøy. Truma har som mål å være en innovasjonsfremmer for å gjøre reiser enda mer komfortable og trygge:

– I vår 72 år lange historie har vi alltid jobbet for å gjøre camping bedre. Vi bruker nå digitalisering for å kombinere maskinvare og programvare i en åpen systemarkitektur på en intelligent måte. Trepartsmottoet «start smart. be smart. stay smart» står for vår versjon av tilkoblede reiser, som vil gjøre det mulig å skape nye tjenester, funksjoner og reiseopplevelser med vedvarende fokus på kunden», forklarer Alexander Wottrich, som er Truma-eier og administrerende direktør.

Alexander Wottrich er barnebarn av Trumas grunnlegger, og er dagens eier som leder selskapets plan om å åpne seg for andre aktører eller partnere. Foto: Knut Randem.

INet X-systemet er basert på de to iNet X-panelene og Truma iNet X-appen. Kontrollpanelet er tilgjengelig i to versjoner: iNet X Pro blir installert i nye biler, mens iNet X-panelet er tilgjengelig som en ettermonteringsvariant. Systemet kan også styres fra en smarttelefon med Truma iNet X-appen.

Så langt er det ikke mye nytt fra den første versjonen. Gjennom systemet, fra panel eller app, kan du styre varme, kjøling, lese av gassnivå og en del annet utstyr du har i bobilen.
I den åpne løsningen er det mulig for andre leverandører å legge inn løsninger. Produktsjef Mario Lohe forteller om mulige utviklingstrekk. Styring av Alde fra Truma-panelet er ikke spesielt overraskende med det nære slektskapet mellom selskapene.

Lohe forteller at det er stor etterspørsel etter sikkerhet om natta. Av andre utviklingstrekk ser han for seg rutebeskrivelser med forslag på bobilplasser, restauranter og annet. Dessuten skal altså partnere kunne legge inn egne funksjoner. På pressekonferansen i Düsseldorf nevnte han Weinsberg, Carthago og Roller team som eksempler på interesserte produsenter.

I framtiden ser han for seg at funksjonene også skal kunne betjenes med stemmekontroll gjennom Alexa, Apple og andre systemer.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Hver tredje vil ha bare én skjerm i bobilen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *