Tror på bobil: Tilbake i bransjen med 2 avdelinger, kanskje 5 eller flere

For tre år siden solgte han en stor og veldreven forhandler til en kjede. Siden har han drevet med eiendomsutvikling, men det ble for kjedelig. Nå er ambisjonene å etablere minst fem avdelinger i bobilbransjen.

Her på Stokke i Vesfold åpner Odd Askjem når han kommer tilbake til bransjen. Foto: Askjem.

Odd Askjem var et kjent navn i bransjen inntil han solgte Askjems Camping-Center til Ferda. I mange år var Askjems Norges største forhandler.

Etter tre års karantene er han tilbake i bransjen, og som vanlig med stor selvsikkerhet. Karantenetiden gikk ut i april og straks etter stiftet han selskapet Askjem Bobilformidling AS og signerte kontrakt på et egnet lokale.

Allerede i begynnelsen av august åpner han sin første avdeling i Stokke, ikke langt fra det som tidligere het Askjems Camping-Center. Den andre avdelingen åpner i Trondheim i midten av oktober. Over noe lenger tid skal det bli minst fem avdelinger av Askjem Bobilformidling.

Til Bobilverden.no forteller Odd Askjem at den nye kjeden kun skal drive med kommisjon- og formidlingssalg av brukte bobiler. Den bygges opp som en franchise-kjede der avdelingen i Stokke blir et hovedkontor for kjeden.

Odd Askjem kjedet seg i eiendomsbransjen. Nå åpner han to avdelinger i bobilbransjen i år. Foto: Privat.

– Jeg vet at Askjem-navnet fortsatt er godt kjent i bransjen. Jeg har solgt mange bobiler gjennom årene og vi skal tilby den tilliten og kvaliteten vi har vært kjente for, sier Odd Askjem.

Avdelingene blir rene salgsavdelinger. Det blir ingen utstyrsbutikker, men de skal selv klargjøre og utføre garanti- og reklamasjonsarbeider, foreta takster, fukttester, gasstester mm på bobilene i egen regi. Alle andre verkstedoppdrag ønsker Askjem å sende videre til andre forhandlere i nærområdene.

– Bobilene vil bli solgt med garanti via Carprotect slik at kundene vil få hjelp uansett hvor de er i landet om noe går galt med bobilen, sier han.

Askjem forteller at alle medarbeidere til de to avdelingene er ansatt. Han røper også at to av barna hans kommer til å bli involvert i virksomheten. Den først blir med i Stokke fra starten, den andre må bli ferdig med skolegang først.

For kjedelig å selge eiendom
– Jeg liker å skape og må ha noe å gjøre. Med eiendomsutvikling er det bare et spennende øyeblikk og det er den dagen det er budgivning etter et år med kjøp og utvikling av eiendommen, utdyper Askjem om sin beslutning om å komme tilbake til bransjen.

– Du har tro på bransjen?
– Vi nordmenn venner oss til alt. Så snart renta vipper nå så blir det fart i salget av nye bobiler. Brukte bobiler har det vært nok av i markedet hele tida. Mange vil ikke selge selv, og det skal vi hjelpe dem med, sier Askjem.

I dag triller de 11 første bobilene inn i lokalene i Stokke, men åpningen blir først 7. august.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Tror på bobil: Tilbake i bransjen med 2 avdelinger, kanskje 5 eller flere

  1. Fint att du er tilbake Odd,da blir det god service igjen .Vi kommer til deg.Lykke til ,og god sommer fra oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *