Trigano Group kjøper Adria

Forhandlingene om oppkjøpet av Adria er i sluttfasen. Foto: Bjarne Eikefjord.

Det franske selskapet TRIGANO overtar slovenske Adria for et ukjent beløp, melder «Practical Motorhome». Adrias hovedeier har akseptert betingelsene som ble tilbudt fra Trigano etter at forhandlinger med svenske KABE om oppkjøp av Adria ikke førte fram.

Adria ble etablert i den slovenske byen Novomesto i 1965, og har siden 2000 vokst til å bli en av de betydeligste produsentene av campingvogner og bobiler i Europa. Merket ligger nær toppen i flere landsmarkeder, og er en betydelig aktør også i det norske markedet. Rundt 1500 ansatte sørger for en omsetning på rundt 350 mill. Euro i 2016 med et solid økonomisk resultat på bunnlinja. Det har vært kjent at Adrias hovedeier, Protej, en stund har vært ute for å finne en avtaker til Adria for å forsterke sin egen økonomiske situasjon.

Merkevarebygging
Adria er det siste av mange merkevareselskaper som er blitt kjøpt opp av Trigano Group. Overtakelsen inngår som del i den restruktureringsprosess som man har sett i europeisk bobil og campingvognproduksjon de senere årene. Trigano Group omfatter allerede blant annet Benimar, Chausson, Mobilvetta, Rollerteam, Eura Mobil, Challenger, Elnagh, Karmann, og nå altså også Adria. Det er ventet at oppkjøpet vil bety en betydelig bidrag til Trigano Groups markedsandel og videre ekspansjon innen caravanbransjen.

Av Bjarne Eikefjord, Bobil og Caravanmagasinet (BoCM)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *