Tre uker igjen til Caravanmessen med ny, gratis messecamp

Messecampen er avlyst pga mye regn. Se oppdatering her

Om fire uker er Caravanmessen 2019 historie. Messegeneral Konrad Sel håper det da har vært godt besøk i stappfulle messehaller. Ikke minst håper han den nye gratis messecampen med plass til over 1000 enheter skal bidra til det.

Messegeneral Konrad Sel kan 12. september slå opp dørene til Caravanmessen 2019. Foto: Knut Randem.

– Om tre uker er det altså på tide å vende nesa mot Lillestrøm og Caravanmessen. Torsdag 12. september klokka 10 åpner vi dørene. Det gjør de i fire dager fram til søndag. Da avsluttes messa kl 16. De øvrige dagene er messa åpen til kl 18, forteller Sel.

Sel kan by på fulle haller. I øyeblikket har han en liten stand ledig etter uttegningen av arealen, men den blir nok solgt, regner han med. Ellers fyller de 61 utstillerne alle utstillingsarealene i messekomplekset.

– I år kan vi by på over 40 merker med bobiler og campingvogner. I tillegg kommer blant annet utstyrsleverandører og campingplasser.
– Noen av utstyrsleverandørene har i år bedt om mer plass for å ha plass til et forbedret tilbud til de besøkende. Hva de konkret kommer til å ha av tilbud vet vi ikke før de er på plass, men vi håper det skal bli enda bedre muligheter til å kjøpe med seg noen godbiter hjem fra messa, sier Sel.

Danske campingplasser trekker seg litt tilbake i år, men til gjengjeld mobiliserer de svenske campingplassene, forklarer Sel.

Caravan salon i Düsseldorf arrangeres i år en uke senere enn vanlig. Det fører til at Caravanmessen og konkurrenten Elmia i Sverige arrangeres samtidig. Det har likevel ikke ført til svikt blant utstillerne. Caravanmessen arrangeres også den samme helga som Dyrskun. Det synes mange er uheldig, men Sel har løsningen:
– Kom til Caravanmessen før du reiser til Dyrskun. Da rekker du begge deler.

Her kommer årets nye messecamp. Fra veien blir det innkjøring til plassen til høyre. Foto: Knut Randem.

Rekordstor messecamp?
Årets store nyhet for de besøkende er en helt ny og gratis messecamp bare 3,5 km fra messehallen. Her blir det plass til over 1000 enheter så her skal det bli plass til alle, mener Konrad Sel og bonde Tore Skogvold, som stiller plassen til rådighet.

Skogvold har gjort det han kan for å forberede det store jordet. Her vokser en gresstype med et godt utviklet rotsystem. Det skal gjøre grunnen så fast som mulig. Under vårt besøk i forrige uke var gresset en halvmeter, men i månedskiftet klippes det ned. Om nødvendig finpusser vi like før messa, forteller Skogvold.

Foreløpig sitter Konrad Sel (t.h) og Tore Skogvold i langt gress. Det skal klippes kort og gi et godt underlag, forsikrer de. Foto: Knut Randem.

Langs hele det langstrakte jordet går det en grusvei. Fra denne er det laget avkjøringer til to og to rekker med bobiler og vogner.
Skogvold får ikke lov av jordbruksmyndighetene å fylle stein på jordet. Er han ikke redd for at noen skal sette seg fast?

– Om det ikke kommer enorme nedbørsmengder så skal dette gå bra. Og skulle noen være uheldige så må vi hjelpe dem ut igjen, lover han.

Messecampen åpner 22 timer før Caravanmessen slår opp sine dører. Onsdag 11. september kl 12 kan de første besøkende innta sine plasser på campen. Søndag stenger messecampen en time etter messa.

Her ankommer du til messecampen, som ligger på GPS-koordinatene 59.971924, 11.073775 eller 59°58’18.9“N 11°04’25.6“E. Du tar av E6 ved Olavsgård på Skjetten og inn på rv 22 forbi Kjeller. Foto: Knut Randem.

Gratis shutlebuss
Om du ikke vil gå eller sykle de 3,5 kilometerne til messa så kan du nøye deg med å gå 100 meter til en shutlebuss som kjører deg gratis til messa. Bussen går i helle messas åpningstid.

På messecampen blir det satt ut mobile toaletter. Det er avtalt med kommunen at toalettkassetter kan tømmes i deres kloakk på området. Kommunen tillater imidlertid kun tømming av ren septik. Verken blå, grønne, svarte eller andre tilsetningsstoffer i tanken er tillatt om du vil bruke denne tømmemuligheten.

Strøm kan kjøpes til dokumenterte medisinske behov, men ellers må de besøkende klare seg med egen batterikapasitet.

– Det blir ikke mulig å reservere plass på messecampen. Om du vil stå sammen med venner, må dere ankomme samtidig, forteller Sel.

Caravanmessen byr på lett underholdning et par timer hver kveld etter messa. Det blir satt opp et telt, men det du skal sitte på, spise og drikke må du selv ta med deg. Sel håper teltet skal bli et hyggelig treffsted etter messedagen.
– I år er det ikke lagt opp til noen form for servering på messecampen, men erfaringene fra dette første året blir tatt med videre, så kanskje noe kan organiseres neste år, sier Sel. Først vil de avvente erfaringene fra i år.

– Ryktene går om at mange kommer til å benytte seg av messecampen. Derfor håper vi også på godt besøk alle messedagene, sier Sel.

Det er Norsk Bobilforening, region øst og Norsk Bobil- og Caravanclub Romerike som i samarbeid skal ha personer på plass og organisere ut- og innkjøring samt tilsyn på messecampen. Alle sikkerhetsavstander er avtalt med det lokale brannvesenet.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *