Trafikkstasjonene forblir stengt til over påske

Statens vegvesen følger rådene fra helsemyndighetene og holder alle trafikkstasjonene stengt til og med 13. april.

Sortland trafikkstasjon. Illustrasjonsfoto: Tomas Rolland, Statens vegvesen.

– Vi beklager ulempene dette medfører, men håper på forståelse for at vi må gjøre tiltak i denne ekstreme situasjonen vi nå er i. Vi i Statens vegvesen må også være med på å ta vår del av ansvaret for å unngå ytterligere korona-smitte, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Dette betyr at all aktivitet som skjer ved trafikkstasjonen slik som for eksempel førerprøver, teoriprøver og hallkontroller knyttet til privatbiler som er planlagt fram til 13. april er avlyst. De som blir direkte berørt av dette vil bli kontaktet.

– Det vil bli satt opp nye timer så snart som mulig når vi åpner igjen, og vi vil jobbe for at de som har fått utsatt timene sine får timer så fort som mulig. Om du allerede har betalt for en time hos oss, vil du enten få en ny time eller pengene tilbake om du ikke lenger har behov for timen, sier Dreyer.

Statens vegvesen vil så langt det er mulig legge til rette for hallkontroll og godkjenning av tunge kjøretøy til bruk i samfunnskritisk næringsaktivitet.

Jobber med dispensasjoner og andre tiltak
Statens vegvesen har også mottatt henvendelser om rettighetsbevis som ikke kan bli fornyet, timeavtaler som ikke kan benyttes og andre ulemper som har oppstått på grunn av stengte trafikkstasjonene og at andre tjenester ikke er tilgjengelige.

– Vi jobber med å gi dispensasjoner der det er mulig, slik at de som ikke får gjennomført nødvendige oppdateringer som følge av korona-situasjonen ikke skal oppleve unødvendige ulemper, sier Dreyer i en pressemelding i dag.

Redaksjonen

Les også: Skal du hente ut eller levere inn skilt til bobilen?

Del dette med andre:

  2 comments for “Trafikkstasjonene forblir stengt til over påske

  1. At svv bare stenger ned hele virksomheten virker mildt sagt merkelig på meg. At dem stenger deler av virksomheten kan jo forsvares men om dem ikke kan sitte og betjene skrankene bak glassveggene engang så burde dem i det minste kunne betjene telefonen. Mange tjenester burde kunne utføres på telefon/ nett og da hadde det kanskje vært noen ferre som må sloss for å komme i kontakt når dem endelig åpner igjen.

  2. Her er det faktisk myndighetene som rammer en hel bransje helt unødvendig.
    Bransjen som selger motoriserte kjøretøy er helt usaklig rammet. Det kan vel ikke være mer smittefarlig å godkjenne et kjøretøy enn å jobbe i en butikk???
    Nå må myndighetene bruke fornuften sin her. Jeg håper dette kan formidles til de rette myndigheter med en skikkelig begrunnelse på hvorfor de gjør dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *