Trafikkrekorder for de danske broene

De danske broene over Storebælt og Øresund satte nye trafikrekorder i juli. Aldri før har så mange biler passert de to broene. Tusenvis fikk store rabatter.

Det er i Øresundsbroens bomstasjon du kan spare hundrelapper om du knytter en rabattavtale til din AutoPass-brikke. Se lenke nederst for detaljer. Illustrasjonsfoto: Stig Åke Jönsson, MalmöBild/Sund&Bælt.

Hvor stor andel nordmenn har av de nye trafikrekordene over de danske broene er ikke oppgitt, men danskene har i stor grad forflyttet seg mellom øyene. Slik også nordmenn og svensker har gjort.

Øresundsbroen satt døgnrekord 22. juli med 35 513 passeringer, helgerekord (lørdag-søndag) 29. – 30. juli med 67 118 passeringer, ukerekord i uke 30 med 220 117 passeringer og samlet ble det månedsrekord i juli med 923 496 passeringer over broen.

– Trafikken er rekord høy, men flyten er likevel god gjennom betalingsanleggene, sier administrerende direktør Linus Erikssson i Øresundsbroen.

Øresundsbroen går mellom Sverige og Danmark. Hver dag har om lag 4 660 svenske og 5 800 danske fritidskunder passert broen med rabattavtalen ØresundGO. Tilsvarende tall for andre land er ikke offentliggjort.

Rabattavtalen inngås med broselskapet og kan knyttes til din norske AutoPass-brikke. Selv med et årsgebyr blir besparelsen svært merkbar allerede fra første passering over broen. Ved senere passeringer kan rabatten være flere hundre kroner ved hver tur over broen. Les mer om mulighetene her.

Også Storebælt med juli-rekord
I juli passerte 1 368 886 kjøretøy over Storebæltbroen. Det gjør juli 2023 til den beste måneden for broselskapet siden brua åpnet for 25 år siden.

Storebælt har aldri hatt større trafikk. Foto: Daniel Villadsen

Også på Storebæltforbindelsen er det mulig å får bedre pris med avtale. Her betaler du ikke noe for avtalen, men må registrere avtale på broselskapet hjemmeside.

På begge broene kan du betale med din norske AutoPass-brikke og knytte rabattavtaler til denne. Du trenger ingen ekstra brikke for å passere disse to broene.
Dersom bobilen din veier over 3 500 kg og du skal til Østerrike, kan du spare deg for mye brydderi om du bruker samme brikke på de to danske broene og i Norge, men da må du se på detaljene her. Om du ikke skal til Østerrike med bobilen, så kan du gjøre som de med bobil inntil 3 500 kg.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Dette bør du vite om bombrikker og avtaler

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *