Tour de France for hundrede gang

Fra Tour de France 2011 hvor redaktøren fotograferer fra sin egen “dørstokk”. Foto: Knut Randem.

Så er ruta for neste års Tour de France offentliggjort og bobilister over hele Europa planlegger hvordan de skal oppleve denne festen neste sommer. For fest blir det – uansett om vi får flere dopingavsløringer eller ei. Dette er nemlig 17. mai og jul på en gang. For mange er det nemlig aktivitetene rundt løpet og ikke selve løpet som er attraksjonen.

I 2013 går starten 29. juni i Porto-Vecchio på Korsika. Etter tre etapper på Korsika flytter sirkuset seg inn til Nice på fastlandet og fortsetter videre vestover via Marseille, Montpellier, Albi og opp i Pyreneene hvor det blir et par klatreetapper. Deretter hopper løpet over det meste av Atlanterhavskysten før det runder Saint-Malo og setter kursen over Tours, Lyon og ned Rhone før de tunge klatreetappene i Alpene i grenseområdet mot Italia. Som vanlig går siste etappe fra Versailles til Paris og Champs Elysée 21. juli.

Det er nok en del som følger løpet hele eller det meste av veien, men for oss måtelig sykkelinteresserte er det tilstrekkelig å følge løpet en etappe eller tre. Det er fest, det er moro og du treffer folk av mange nasjonaliteter.

Tilskuerne trekker ut i løypa fra nærliggende landsbyer den aktuelle dagen. Det blir tettpakket de fleste steder, men vi bobilister kjører ut i løypa og finner oss en plass med god utsikt og overnatter der – like utenfor den hvite kantstripa. Det er kamp om de beste plassene så det er alltid lurt å komme dagen før. Dessuten stenges veien noen timer før løpet.

Detaljer om Tour de France finner du på letour.fr

Del dette med andre:

  1 comment for “Tour de France for hundrede gang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *