Torghatten får bedre tilgjengelighet

Statens vegvesen arbeider med planer for den unike naturattraksjonen. Skisser for opprusting av stier opp til Torghatten og i området rundt er nå klare.

Torghatten med sitt karakteristiske hull gjennom fjellet. Foto: Steinar Skaar/Statens vegvesen.

– Torghatten er en viktig satsing for Nord-Norge, men trenger et løft med tanke på økt besøk og sikkerhet. Infrastruktur, toalett og parkering har ikke den kvaliteten man forventer av en attraksjon med så stor betydning for reiselivet i området, sier Grete Kongshaug, plan- og prosessleder for Turistvegseksjonen i Statens vegvesen.

– Når det gjelder stiene tenker vi at sherpaer fra Nepal kan lage steintrapper slik det er gjort med hell andre steder i Norge, sier Grete Kongshaug. Skisseforslag: Østengen & Bergo AS Landskapsarkitekter MNLA.

Torghatten er et nasjonalt landemerke og en av ti store attraksjoner langs Nasjonale turistveger. Statens vegvesen er nå i god dialog med Nordland Fylkeskommune og Brønnøy kommune om finansiering av prosjektet som har en kostnadsramme på anslagsvis 50 millioner kroner.

Statens vegvesen har utarbeidet et skisseprosjekt for opprustning av stiene opp til, gjennom og rundt Torghatten.

Slik kan stien gjennom Torghatten bli. Skisse: Østengen & Bergo AS Landskapsarkitekter MNLA.

– Disse planene jobber vi nå konkret videre med. I tillegg planlegger vi en større parkeringsplass og på sikt et servicebygg med toalett og informasjon, sier Kongshaug i en pressemelding.

Skisseprosjektet, tegnet av landskapsarkitektene Østengen & Bergo AS Landskapsarkitekter MNLA, blir lagt til grunn for reguleringsplanen for arbeidet. Målet er byggestart innen 2023.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *