Toppen av Hadeland – høst og vinter

Drøyt fire mil sør for Gjøvik, på riksvei 4, ligger det høyeste punktet på Hadeland. Sett fra veien kan Lyngnasæter oppleves som en rasteplass med bensinstasjon, kro og hotell. Men kikker du innover mellom trærne kan du skimte en campingplass det slett ikke reklameres aktivt for langs veien.

Du kan så vidt skimte Lygna camping fra riksvei 4 om du vet hvilken vei du skal se. Foto: Knut Randem.

Lygna camping ligger strategisk til både sommer og vinter. Ettersom du her befinner deg ved det høyeste punktet på Hadeland (ca 600 moh) kan du få litt følelsen av at du er høyere enn du egentlig er. Nå om høsten er det et utmerket utgangspunkt for bærplukking. Her finnes både turstier og sykkelsti, men du kan egentlig også sitte på campingplassen og nyte naturen om du ikke vil gå så langt.

Er du rask kan du få med deg årets siste tyttebær. Foto: Knut Randem.

Campingplassen er stort sett basert på fastliggere, men har egne plasser for tilfeldig besøkende. Det er også mulig å benytte andre ledige plasser uten at du føler at du ligger mellom spikerteltene.

Plassen har et utmerket servicehus med gratis badstuer, men det tar de igjen på dusjer til kr 15. Det koster ellers kr 250/døgn (2019) å ligger på campingen, men du må betale ekstra for strøm. Du sjekker for øvrig inn i hotellresepsjonen.

Luftig selv om du ligger på en «fastliggerplass». Foto: Knut Randem.

Godt løypenett
For barn er det ingen tilbud her – utover det de kan finne på i naturen. Da er det greit at det kun er fire kilometer på ski til nærmeste ”vaffelstasjon” på Lushaughytta. Skiløypene kjøres vanligvis opp tidlig på sesongen og holder gjerne lenge om våren. Det er mange forskjellige løyper å velge med utgangspunkt i campingplassen. Her er det ski ”out og ski in”, men kun for langrennski.

Variert løypenett for den som ikke vil ha for høy fart. Foto: Knut Randem.

For noen år siden skrev Bobilverden.no en artikkel om å være fastligger med bobil om vinteren. Den ble skrevet med utgangspunkt i erfaringer fra Lygna. Du kan lese den her.

Vinterstid brøytes disse plassene for tilfeldig besøkende. Foto: Knut Randem.

Er du glad i naturen, bor i nærheten og ikke rekker til fjells i helgen så er dette et aktuelt alternativ. Stedet egner seg også godt for en enkel overnatting når veien går forbi.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Nyt norsk vinter i bobil på sommerdekk

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *