To nye funksjoner i digitale førerkort er nå tilgjengelig

Digitalt førerkort har nå over 1,3 millioner brukere. Nå får det nye funksjoner. Dette er en tjeneste som kan benyttes av alle personer med gyldig norsk førerkort, forutsatt at det finnes et digitalt bilde lagret i Statens vegvesen sitt bilde- og signaturregister.

Digitalt førerkort får to nye funksjoner.

Digitalt førerkort er gyldig for kjøring i Norge. Ved kjøring utenfor Norge må fysisk førerkort fortsatt medbringes. Digitalt førerkort skal ikke brukes som legitimasjon, den dokumenterer kun gyldig førerett.

Statens vegvesen lanserer nå to nye funksjonaliteter i digitale førerkort: Verifikasjonsløsningen og Digitalt midlertidig førerkort.

Om verifikasjonsløsningen
– Denne funksjonaliteten vil gjøre det enklere å fastslå riktigheten i de opplysningene som er lagret i digitale førerkort.

– Hvis du for eksempel skal selge bilen din og det kommer en kjøper som skal prøvekjøre, kan du spørre om vedkommende har digitalt førerkort og deretter be om tillatelse til å skanne QR-koden i førerkortet.

– Du vil da kunne sjekke førerkortet til kjøperen i ditt eget digitale førerkort på mobiltelefonen, det vil si kjøpers bilde, navn, fødselsdato, førerkortnummer, førerkortklasser, førerkortkoder, utstedt- og gyldighetsdato, sier seksjonsleder i Statens vegvesen Synnøve Olsen Vebostad.

Om digitalt midlertidig førerkort
Førerkortinnehavere som har aktivert digitalt førerkort, og senere bestiller nytt fysisk førerkort, vil nå få et midlertidig førerbevis tilgjengelig i det digitale førerkortet. Dette kan benyttes til å dokumentere førerett ved eventuell kontroll.

Det digitale midlertidige førerbeviset er gyldig i en måned, slik som papirutgaven. Når det nye fysiske førerkortet er produsert, vil det midlertidige førerbeviset fjernes fa appen, og innehaveren av førerkortet vil igjen kunne bruke appen som et digitalt førerkort.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Nå kan du laste ned førerkortet til din mobil

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *