To korte bybobiler blir høye i hatten

Ikke ta tittelen helt bokstavelig, men Knaus har løftet taket på to nye modeller i Boxstar-familien. De to nyhetene i 2020 er Street 600 XL og Lifetime 600 XL. Fra før av finnes de i lavere varianter.

Det har altså blitt høyere under taket i disse to bybobilene, som begge holder seg hårfint under 6 meter på lengden, og på beskjedne 205 cm på bredden. Utvendig høyde er 308 cm. Boxstar-familien har fra tidligere flere modeller i den samme lengden og til og med en på 541 cm, Road 540.

Salongen i Lifetime 600 XL. Foto: Knut Randem.

Oppunder det forhøyede taket har de to modellene fått to sengeplasser i tillegg til de to sengeplassene bak. Street 600 XL har tverrstilt seng bak mens Lifetime 600 XL har langsgående enkeltsenger. Begge kan brettes opp for å få plass til for eksempel sykler mellom oppslåtte senger.

Dette er soveplassen oppunder taket i Street 600 XL. Foto: Knut Randem.

Ettersom begge modellene er like lange betyr sengeløsningen i dette tilfellet at den førstnevnte har bedre plass foran soveavdelingen.

Slik skyves sengene fram over førerposisjonen. Foto: Knut Randem.

Når ingen sover i sengene oppe under taket kan disse skyves framover over førerposisjon slik at det blir vesentlig høyere under taket i salongen. Knaus kaller denne den nye sengeløsningen her for ComfortSlide, og ja, vi kan bekrefte at den sklir lett ut og inn. Hvor komfortabel den er vet man sjelden før man har en natt i en seng så det skal vi ikke ha noen mening om.

De langsgående sengene i Lifetime 600 XL er hhv 189 og 200 cm lange. Foto: Knut Randem.

Det høye taket skal være godt isolert mot kulde og varme i en sandwichstruktur. En åpen badeløsning er også tilgjengelig, forteller Knaus i sin omtale.

Du trekker dusjveggene rundt deg. Foto: Knut Randem.

De to bybobilene er basert på nye Fiat Ducato. Egenvekten er oppgitt til 2934 kg og maksimal vekt er 3500 kg. Det betyr at man må tenke seg godt om med hva man tar med seg dersom det er fire personer i bilen.

Boxstar Street 600 XL. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *