To kompakte innstegsmodeller fra Hobby

Hobby har lansert to nye kompakte bobiler i Optima-serien. Dette er bobiler Hobby selv betrakter som innstegsmodeller. Samtidig følges ”all inclusive-strategien”.

Enkeltseng eller tverrstilt seng er valget mellom de to nye Optima Ontour Edition. Her fra presentasjonen i Stuttgart. Foto: Knut Randem.

De to småsøsknene i Optima-serien har en lengde på 677 cm og har fått navnet Optima Ontour Edition. Begge er like lange til tross for at V65GF har en tverrstilt dobbeltseng og V65GE har enkeltsenger. V65GF har fått en sitteplass foran inngangsdøra på høyre side og et høyere klesskap på venstre side istedenfor kortere lengde. Ellers er modellene ganske like.

Stolen til høyre utnytter lengden i V65GF, modellen med tverrstilt seng bak. I modellen med enkeltsenger er det ikke plass til denne stolen. Foto: Knut Randem.

Begge modellene har en totalvekt på 3500 kg og en oppgitt lasteevne på henholdsvis 618 kg i V65GE og 623 kg i V65GF. Begge er bygge på Citroen Jumper med 2 liters motorer på 130 hk.

– Med den nye Optima Ontour Edition har vi skapt en stilig van for kvalitetsbevisste nybegynnere og for campister som er på utkikk etter et alternativ. Hele teamet er svært fornøyd med resultatet, og vi er alle overbevist om at vi har lansert den perfekte følgesvenn for en flott bobilferie til en god pris, sa divisjonsansvarlig Manfred Taedcke i Hobby i forbindelse med lanseringen på CMT-messa i Stuttgart.

Kjøkkenet er identisk i de to modellene. På enden har de en forlengerlem foran inngangsdøra. Foto: Knut Randem.

I pressemateriellet Hobby ga ut i forbindelse med lanseringen beskrives to bobiler med ”perfekte varmeisolasjonsverdier”.
Til tross for at dette betegnes som innstegsmodeller følger Hobbys ”all inclusive-pakke” med ved levering. Det inkluderer blant annet oppvarmet spillvannstank, markise, navigasjonssystem med ryggekamera, aluminiumsfelger, mørkleggingsgardiner i kupé og frostsikre installasjoner i gulvet. Oppvarmingen besørges av en Truma kombinasjonsvarmer.

Har du lyst til å se hvordan disse modellene produseres, kan du se Hobbys egen film her (skryt forekommer):

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *