To av tre nordmenn vil på norgesferie i sommer

Interessen for å feriere i Norge har økt siden mai. Det viser en ny undersøkelse. To av tre reiser på ferie i Norge. Mange blir hjemme.

Innovasjon Norge konsentrerte seg før korona om å få utlendinger til Norge. Nå skal de motivere nordmenn til å se sitt eget land. Foto: Martin Håndlykken, Visit Norway.

En ny undersøkelse fra Innovasjon Norge viser at stadig flere nordmenn har planlagt en norgesferie denne sommeren, sammenlignet med svar som ble gitt i mai i år. Da ble en tilsvarende, landsdekkende undersøkelse gjennomført i Norge, etterfulgt av i Danmark og Tyskland i juni.

Kortreist i egen bil
Både medier og reiselivsnæringen snudde seg raskt rundt og startet med informasjon og markedsføring av Norge som reisemål i vår. Det kan ha bidratt sterkt til de nyeste resultatene som viser at nordmenn har fått mer positive holdninger til å feriere i Norge – og kjennskapen til hva man oppleve på ferie i eget land har økt, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

Når det gjelder årets sommerferie oppgir to av tre nordmenn at de vil ferie i Norge. Ni av ti velger å reise med egen bil. Som i mai viser svarene at det fremdeles er reiser i egen region som kommer på topp, og halvparten av dem som skal på norgesferie planlegger reiser på inntil en uke.

– Vi ser at færre svarer at de vil ta ferien på sparket, noe som vi håper og tror betyr at flere er flinke til å forhåndsbestille – og ikke minst har bestemt seg for hvor og hvordan norgesferien skal være, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Håper på flere norgesambassadører
Undersøkelsen, som er utført av Epinon for Innovasjon Norge, viser at flere nordmenn anser det som attraktivt å feriere i Norge og at de har fått bedre kjennskap til hva man kan oppleve. Mange mener norgesferie er for dyrt.

– Vi velger å glede oss over at interessen for norgesferie øker blant nordmenn. Vi håper og tror at vi i løpet av sommeren får mange flere norgesambassadører i egne rekker – som får endret oppfatningen av hva det innebærer å være på norgesferie. En samlet norsk reiselivsbransje gjør i hvert fall en hederlig innsats i disse dager for å gjøre ferieopplevelsen så flott som mulig for alle de får på besøk, sier reiselivsdirektøren.

Smittefrykten er ikke gått ned siden mai
Samtidig som at flere vil på norgesferie, så har også andelen som ikke vil ta ferie i sommer også økt, til 14 prosent. Antagelig fordi mange i mai hadde håpet at situasjonen ville endre seg til å bli mer normal. I Danmark svarer 29 prosent at de ikke vil på ferie i år og i Tyskland svarer 42 prosent det samme.

Resultatene viser også at andelen som vil ta ferie på sparket har gått ned, selv om den fortsatt er høy. Flere gir uttrykk for at de er bekymret for smitteoppblomstring, karantene og at reiseforsikringen ikke gjelder hvis de reiser til utlandet. De nordmenn som velger å reise til utlandet, velger i stor grad å dra til Danmark.

– Generelt sett er nordmenn bekymret for attraksjoner og byer med mange mennesker. Det er fortsatt reiseråd fra myndighetene som er avgjørende for om vi velger å reise på ferie, sier Bratland Holm.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *