Tipset: Sikker seng for småbarn

Slik vet du hvor du har barnet når du sover. Foto: Karl Espen Isane.

Slik vet du hvor du har barnet når du sover. Foto: Karl Espen Isane.

Besteforeldregenerasjonen er tradisjonelt mest framtredende blant bobileiere, men andelen småbarnsfamilier tar innpå. Alle vil at barn og barnebarn skal ha det best mulig når de er på bobiltur.

Det er mye rart å plukke på i en bobil, og det man minst av alt ønsker er vel at en liten tass som knapt kan gå skal begynne å ta seg til rette i nattens løp? De bør heller ikke falle ut av senga – enten det er om natta eller under en formiddagsblund.

På Bobilverdens Facebook-side postet Karl Espen Isane i sommer et bilde av sin løsning. Han skrev da at ”vi har en vilter ettåring som trenger sikring i senga. Vi vurderte å sette reiseseng i senga eller bygge noe han kunne sove i, men dette ville ta plass og være vanskelig”.

Hans løsning ble å kjøpe en Mygate lekegrind. Denne brukte han til å sikre deler av senga for søvn eller hele den franske senga slik at krabaten ikke skulle falle ut under lek.
Den første løsningen var å feste lekegrinda med gummistrikk oppe og under madrassen. Etter noe erfaring valgte han å skru inn en skrue oppe.

– Dette fungerer veldig bra. Når hun bare skal leke i senga, stenger vi av hele senga med gitteret slik at hun ikke faller ut, svarer han når Bobilverden noen måneder senere spør hvordan det har gått. Han legger til at å ta med reiseseng vil ta for stor plass.
Lekegrinda består av seks deler, men Isane benytter kun tre for å sikre senga. Lekegrinda pakkes flat når den ikke er i bruk. (fortsetter under bildet)

Dette er den minste størrelsen av denne kosekroken. Foto: Lill-Tove Mosling Evensen.

Dette er den minste størrelsen av denne kosekroken. Foto: Lill-Tove Mosling Evensen.

Flere løsninger
Det finnes flere løsninger og Lill-Tove Mosling Evensen fortalte på Facebook-siden vår at hun hadde vært en måned på tur med barnebarnet på ti måneder med sin løsning. Hun har valgt en teltaktig løsning. Denne skal finnes i to størrelser og kan enkelt klappes sammen.
– Hun sover i denne overalt, i bobilen, i hus og telt. Det er enkelt og trygt. Jeg anbefaler å begynne å bruke den så tidlig som mulig. Dette er hennes koseplass, skrev Evensen om sine erfaringer.

Barn er forskjellige og faller til ro med ulike løsninger. Har du andre gode forslag? Del dem gjerne med andre! Løsningene over er naturlig nok aktuelle kun når bobilen er parkert.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *