Tipset: Se om det er ledig plass på bobilplassen

Du har sett deg ut helgens reisemål. Den ligger et stykke unna hovedveien og når du kommer fram så er det fullt og du må reise videre. I Lillesand har de gjort noe med det.

Lillesand bobilhavn er svært populær og blir ofte full i helgene. Foto: Knut Randem.

For et år siden skrev Bobilverden.no om den nye teknologien Lillesand kommune hadde installert i bobilhavna på Kokkenes. Sensorer i bakken kunne følge med på om en plass var opptatt eller ledig, og du kunne se i en ekstern app om plassen var ledig.

Like etter ble dette fjernet fra app-en, men nå brukes i steden informasjonen av Lillesand kommune – ikke bare for egen statistikk, men de viser også resultatet for alle. På denne siden (ekstern lenke) kan du se hvor mange ledige plasser det er i øyeblikket. Da kan du vurdere om det er noen hensikt å kjøre innom Lillesand eller om du må finne deg et annet overnattingssted.

Sensorene teller ikke bare hvor mange plasser som er ledige, men på denne siden (ekstern lenke) kan du også se hvilke plasser som er opptatte og ledige. Denne lenken er nå lagt inn på bobilhavnas side på Bobilplassen.no slik at du finner den igjen neste gang du vurderer å besøke Lillesand.

Da vi begynte å skrive denne artikkelen kl 9 i dag var det én ledig plass på Kokkenes. Da vi satte siste punktum, var det fire ledige plasser – to i første rekke. Så lenge det varer.

Flere populære bobilplasser ville spart mye unødvendig kjøring om slik informasjon var tilgjengelig.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Sensor sender info til app om ledig bobilplass

Del dette med andre:

  2 comments for “Tipset: Se om det er ledig plass på bobilplassen

  1. Finnes det noen oversikt over hvor mange bobilplasser som har det samme system som Lillesand?
    Veldig hendig…sparer en for » bomtur «

    • Så langt vi vet er dette den eneste plassen som har dette systemet. Dermed er dette også et tips til andre bobilplass-eiere.
      Flere plasser har kamera som viser belegget. Vi har ingen oversikt, men legger slike opplysninger inn på Bobilplassen.no for de respektive plassene. Der tar vi gjerne innspill fra brukerne om vi mangler eller har feil informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *