Tipset: Ren bobil på 15 minutter

Nesten uten stopp – fra skitten til ren bobil. Foto: Knut Randem.

De fleste synes nok at det er hyggelig å kjøre rundt i en ren bobil. Men hvor i all verden kan man stå, og hvor mye tid skal du bruke på dette når du er på tur?

Vi har mang en gang irritert oss over hvor grisete bobilen blir når vi er på langtur. Fronten full av insekter og sprut og støv oppetter sidene. Ikke noe stas å sitte inntil den bobilen en ellers hyggelig kveld.

Innsektlikene i fronten har vi lært oss å håndtere med en fiberklut på stang og kaldt vann. Utrolig hvor lett de forsvinner på denne måten. Men å ta hele bobilen er ikke det du har mest lyst til å gå løs på når du er på en hyggelig tur. Da går det raskt et par timer. Men først må du finne plassen du kan stå mens du gjør jobben.

Flere ganger i året passerer vi grensa mellom Danmark og Tyskland ved Flensburg. Hver gang lengter vi etter ren bobil. Forrige gang vi passerte her hadde vi bestemt oss for å følge et tips fra en venn; Truckwash-en i Scandinavien Park ved Flensburg tar også bobiler.

Vi var skeptiske. For bruker ikke proffer høytrykk i hytt og pine? Det var ingen tvil om at dette måtte vi følge nøye med på.

Bobil og trailer i samme fil. Foto: Knut Randem.

Fire mann gjøv løs på bobilen
Ok, det er ikke gratis. 40 euro betalte vi for å få vasket en bobil med en lengde på snøtt åtte meter. Vår venn som er en meter lenger hadde betalt det samme.

Det gikk forbausende raskt og effektivt. Stor parkeringsplass, inn på kontoret for å betale, kjør til port 4. Så ventet vi et par minutter før porten gikk opp. Allerede på vei gjennom porten ble bobilen oversprøytet med vann (tror vi det var). Så var det bare å trekke seg tilbake.

Fire mann med hver sin høytrykksvasker og svamper var åpenbart godt drillet. De jobbet i to høyder fra spesielle stativer som kunne skyves langs bobilen.

En tilrettelagt vaskeplass for proffer. Foto: Knut Randem.

Ikke én gang kom de for nær bilen med høytrykksvaskerne. I vårt stille sinn hadde vi sett for oss at lister og dekor skulle flagre alle veier, men vår venn hadde altså vært fornøyd. Og hans bobil var like hel.

Bobilen var ren på 15 minutter. Vi hadde i tillegg latt oss friste til å betale 20 euro ekstra for en nanoforsegling, en porefyller. Det tok tre, fire minutter ekstra for en mann å påføre denne på veggene. Så kunne vi kjøre ut.

Nanobehandlingen koster 20 euro ekstra, men da bør du ta fram kluten og pusse vinduene for melkehvite dråper. Foto: Knut Randem.

Resultatet ble ren bil, men vi skulle gjerne hatt en vinduspuss i samme slengen. Den siste behandlingen la igjen litt melkehvite dråper på vinduene.
Bobilen har vært forbausende glatt etter denne behandlingen og vi undres på om ikke dette kan erstatte en polering. Vi er ikke i tvil om at vasken gikk bra. Hva porefylleren gjør vet vi for lite om til å ha noen mening om.

Tipset er herved delt. Vi var der i september. Om du kommer dit en dag med større trafikk, kan jo deler av mannskapet gå i forveien til bunkringsbutikken ved siden av…

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

PS
På Bobilplassen.no har vi nå opprettet en side hvor vi vil føre opp innendørs vaskeplasser egnet for bobiler. Både selvvask og betjent vask. Både i Norge og andre land i Europa.

Del dette med andre:

  3 comments for “Tipset: Ren bobil på 15 minutter

  1. Hei. Ja her har jeg vert innom på vei tilbake til Norge etter vinteropphold i Spana de siste 2 årene. Det er absolutt å anbefale, i vår (2017)spurte jeg om de kunne legge på boning, og de tok 15 Euro for boning. Har aldri hatt så blank og ren bil. Jeg var litt skeptisk jeg også første gangen, men mannen bak skranken kunne forsikre meg om at dette kunne de. Opplyste om at de hadde over 1000 bobiler innom i året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *