Tipset: Lurt å ha med på bobiltur

Skal du kunne bruke vannet i bobilen som om du var hjemme, så må du også fylle vann med det i tankene. Da bør du ha med noe utstyr på tur.

En liten plasboks kan romme det du trenger for hygienisk fylling av drikkevann i bobilen. Foto: Knut Randem.

Historiene er mange om de som ikke skjønner elementære renslighetsregler og dytter drikkevannsslangen ned i toalettkassetten. Toalettkassetten blir nok litt renere, men samtidig blir slangen forurenset for alle som ønsker å drikke vannet de fyller på bobilen.

Om det skjer av uvitenhet, i tankeløshet eller av andre grunner, skal være usagt, men resultatet er det samme.

Når redaksjonen blir spurt om råd ved etablering av tømmestasjoner, gis det alltid et tydelig råd om at drikkevannsfylling må skje så langt unna der toalettet tømmes at det ikke er overhengende fare for at toalettkassetten blir skylt med drikkevannsslangen. Likevel vet du aldri hva slangen har blitt brukt til – enten den henger pent eller ligger på bakken.

Har du med deg egen slange så bør du også gardere deg med overganger og nøkler i ulike dimensjoner. Foto: Knut Randem.

Vi har sett brukere hente kaffekjele på campingplassens kjøkken for å få vann til å skylle toalettkassetten. Så alt kan skje.

Det er som kjent ingen fare å drikke vannet du har i bobilen om du tar de riktige forhåndsreglene. Les gjerne vår artikkel «Kan du drikke vannet i bobilen?».

Hva kan du gjøre for å sikre god hygiene ved vannfylling? Det viktigste er nok å ta med egen slange for fylling. Den behøver ikke å være spesielt lang, men bør jo rekke fram til krana.
En kanne kan være praktisk å ha om du står stille noen dager og ikke ønsker å flytte bobilen for å fylle vann.

Det finnes slanger som blir lengre når de fylles med vann, de er dyrere, men tar mye mindre plass i bobilen.

Slangen bør ha «Gardena-kobling», men du kan ikke være sikker på at «han-kontakten» står på krana. Alt som er løst har en tendens til å bli borte. Et lite utvalg av tilkoblingsledd i ulike dimensjoner kan derfor være lurt å ha med seg.

Slange, kran og tilkoblingsledd i ulike dimensjoner er kjekt å ha. Foto: Knut Randem.

Det hender også at krana mangler nøkkel. Da kan et sett med nøkler til ulike kraner være en god investering.

Du har sikkert gjort deg egne erfaringer i forhold til hvor du reiser og hva du trenger. Vår «vannpakke» får plass i en liten plastboks.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Tipset: Lurt å ha med på bobiltur

  1. Iblanet er slange satt på med slangeklemme. Da kan dett være greit med ei vannpumpetang for å skru slangekoblingen av krana og bruke egen hortigkobling (gardenakobling) for så å sette kobling tilbake når ferdig. Selv har jeg også en trykkreduseringsventil til å sette mellom etter at jeg fikk en slange (sånn som den på bildet) sprengt av for høyt trykk en gang .

  2. Jeg mener at jeg leste på forpakningen til en «krympeslange», at den ble frarådet til bruk når det gjelder drikkevann.Den er vanskeligere å tømme enn en konvensjonell slange, og kan således bli eksponert for bakterievekst i varmt miljø.
    Personlig foretrekker jeg en vanlig slange i en lengde på 4- 5 meter, som kan tømmes fullstendig etter bruk.Det er også praktisk med et vannpåfyllingslokk med hankobling som man kan skru på bobilen og deretter koble denne sammen med en hunkobling på slangen.

  3. Har ikke problem med at tømme krympeslange, den tømmer seg selv når den krymper sammen. Jeg bruker en vanlig justerbar strålespiss , den passer til at sette fast i en normal væggpåfylling.

  4. Jeg opplever heller ikke problemer med å tømme krympeslangen, den tømmer seg selv når den krymper, slik Kaj K. skriver her. Jeg tenker at det som (eventuelt) er igjen i slangen da, ikke er noe mer enn det som vil være igjen i en vanlig hageslange. Ved neste fylling lar jeg det dog renne noen liter vann gjennom slangen før jeg starter fylling av tanken på bilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *