Tipset: Halv pris til Danmark

Kjører du mer enn en tur i året over Øresund, sparer du hundrelapper.

Kjører du mer enn en tur i året over Øresund, sparer du hundrelapper.

Dersom du kjører ofte til eller gjennom Danmark over Øresundsbroen vet du hvor dyrt det kan bli med en bobil. Det finnes imidlertid en solid rabattavtale, som kan gi en besparelse fra første passering. Deretter betaler du mindre enn halv pris.

På Øresundsbroen betaler du for lengden på bilen. En bil inntil seks meter koster DKK 345 for hver passering. En bil mellom seks og ni meter betaler normalt DKK 690. Med en BroPas-avtale blir disse prisene redusert til henholdsvis DKK 158 og DKK 316.
Biler over ti meter takseres etter reglene for firmabiler. Vi ser her kun på avtalen for biler i privat bruk med lengde under ti meter.

En BroPas-avtale kan kun inngås av privatpersoner (ikke kjøring i næring). Avtalen koster DKK 285 per år. Med en slik avtale får du en bombrikke du skal plassere i frontruta når du kjører over de danske broene. Nå kan du passere Øresund og få superrabatten. Kjører du kun en gang over brua hvert år lønner det seg ikke for de små bilene, men de store sparer penger fra første passering. Som regel skal du vel også tilbake?

Kjører du tur-retur over Øresundsbroen en eller flere ganger i året, er det altså hundrelapper å spare – kanskje tusenlapper om du kjører mye…

BroBizz eller ØresundBizz?
BroBizz er fellesbetegnelsen på bombrikka for de danske broene. ØresundBizz er Øresundsbroens betegnelse på sin (trolig identiske) brikke. Skal du inngå en BroPas-avtale må du gjøre denne med Øresundsbroen, så da kan du like gjerne også bestille brikka hos dem på www.oresundsbron.com. Dersom du allerede har en BroBizz-brikke, kan du også knytte denne til en BroPas-avtale på samme side.

Du skal velge ”privat” og ikke ”erhverv” når du bestiller BroPas-avtalen. Under “BroPas” finner du en knapp til bestillingssiden. Registreringsprosessen er enkel og du skal ikke registrere bilnummeret ditt. Det betyr at du kan flytte brikka mellom ulike biler og få den samme rabatten. Bilens lengde blir nemlig målt ved passering. Du må registrere et betalingskort (Visa, Mastercard/Eurocard) slik at dette blir belastet med årsavgiften og dine løpende passeringer. Husk å markere at du skal ha en BroPas-avtale.

Når du har fullført bestillingen går det kun et par dager før du får brikka i posten. Den blir levert i en aluminiumsforet eske. Denne bør du ta vare på slik at du kan legge brikka i denne når den ikke skal brukes. Dersom du har en norsk AutoPass-brikke, må du fjerne den og pakke den i for eksempel aluminiumsfolie før du kjører over de danske broene slik at du ikke risikerer at begge brikkene blir belastet. Det er ikke sikkert det holder å legge den i hanskerommet, folie er tryggest. Kjør aldri med to bombrikker i vinduet!

Dersom du har en norsk AutoPass-brikke kan denne brukes på de danske broene, men da får du kun 5 prosent rabatt på biler kortere enn seks meter.
BroPas-avtalen på Øresundsbroen gir også 5 prosent rabatt på Storebæltbroen.

Prisene over er oppdatert med gjeldende priser per 8. april 2015 oppgitt på www.oresundsbron.com. Brikkene fra Øresundsbroen kan også benyttes i Norge. Du får da samme rabatt som om du hadde hatt en AutoPass-brikke.

Oppdatering februar 2016: Rutinene ved bestilling er nå endret og bilnummeret må oppgis ved bestilling.

Oppdatering mars 2016: Med de nye bomtakstene for store bobiler i Norge fra 4. april 2016 er det ikke lenger nødvendig å benytte BroBizz for å få rabatt i Norge. Du kan like gjerne registrere din norske AutoPass-brikke hos Øresundsbroen og inngå avtale om BroPas for å få rabatten der.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Prisen går ned over Storebælt

Les også: Samlet oversikt over de danske broene (2019)

Del dette med andre:

  20 comments for “Tipset: Halv pris til Danmark

  • Vi har beskrevet det vi vet sikkert. Les det som står om EasyGo-samarbeidet på Øresundsbroens nettsider og vurder hvordan du skal tolke det ut fra din biltype.

 1. Jeg får full rabatt med autopass, tegnet øresundbizz abonnement og de fikset det slikt at istedenfor å ha 2 brikker så trenger jeg kun bruke autopass. Jeg får full rabatt. De fikset dette når jeg sendte autopass nummeret på e-Mail.

 2. Her ser vi enda en “skjevhet” i norske bompengetakster for bobil (og andre biler) over 3.5t.
  Med BroPas avtale som privatperson betaler man “vettuge” takster iht. bilens målte lengde, dvs. at like lange bobiler også blir behandlet likt.
  Her på berget dobles taksten så snart man har passert 3.5t uten hensyn til lengde. 🙁

 3. hei har prøvt å bestille øresundbrikka men den godtar ikkje bestillinge uten at registreringen av bilnr. er med. Det står i innledningen at me ikkje skal oppgji bilnummer for at da kan man flytte den over i en annen bil. Mvh.Øystein

 4. Bestilte i dag 2016-03-09 BroPas avtale på http://oresundsbron.com/.
  Jeg har Autopass fra før og trengte ikke brikke nr 2 i frontruten.
  Ved betalings-siden: velg engelsk, så slipper man å fylle ut svensk person-nummer.
  DKK290 og vips ca halv pris på alle passeringer!

 5. Det mange ikke har fått med seg er at øresundsbrikka har vært et stort smutthull i mange år for de med stor bobil. De har brukt øresundsbrikka og fått takst som liten bil i norge. Det har det selvfølgelig ikke vært mulig å snakke høyt om men det er kanskje derfor de begynte å registrere bilnumrene

  • Den kan brukes der og på andre strekninger, men vi har ikke oversikt over rabattmulighetene. Ikke sikkert det er noe å spare.

 6. Dere kan registrere deres eksisterende AutoPass brikke inn i BroPass systemet,men da får dere under halv pris på paseringer med bil opp til 7,5 tonn som er registrert som M1 i vognkortet.
  Men dere får ikke rabatter på andre strekninger.
  For å få rabatter på alle de andre bom/ferge strekningene, så må dere samtidig bestille Bizz brikken for å oppnå rabattene.
  Og ja, etter de nye reglene må bilens Reg,nr legges inn.
  Bestilling gjøres på.: http://www.oresundsbron.com

 7. Veldig rart at jeg som kjørte på manuelt 22.07.2018 betalte Dkk 860,- når riktig pris uten rabatt er Dkk 690,- selv om jeg protesterte på beløpet, bilen er 3,5 t. og lengde på 750 med sykler, jeg ringte kundeservice for å klage og ble bedt om å sende bilde av vognkort for å bevise vekt og lengde men fikk tilbakemelding om at jeg hadde betalt riktig pris men en ting er sikkert, alldri mer til Dk denne veien.

 8. Jeg skal til København via Strømstad. (Kommer fra Stavanger) Klarer jeg meg med Brobizz brikken min og må jeg ha oblat for å kjøre til city park i København.

 9. Vi har Bizz-brikke. Fra før hadde vi også Autopass. Vi har opplevd å bli trukket på begge i norske bommer, selv når Bizz-brikken ligger hjemme. Vi ringte Autopass, og de sa bare at vi måtte ringe det andre selskapet. Hva gjør vi ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *