Tipset: Forebygg bakterier i drikkevannet

Denne slangestussen kan du slippe ned i vanntanken uten fare for bakteriespredning. Om du holder den ren og ubesudlet.

Denne slangestussen kan du slippe ned i vanntanken uten fare for bakteriespredning. Om du holder den ren og ubesudlet.

Vet du hva vannslangene har blitt brukt til før du fyller vann på bobilen? Kanskje er de fulle av bakterier. Her er et helsemessig godt tips fra en av våre lesere:

Er du redd for at det skal utvikle seg en bakterieflora i drikkevannstanken din? Det skal ikke mye til før drikkevannet er infisert. På enkelte campingplasser henger slangen til ferskt drikkevann for nærme vannslangen som brukes til å spyle etter når det tømmes klosett-tank. Selv om slangene gjerne er tydelig merket, vet du aldri hvilke slurvete og likegyldige mennesker som har vært der før deg.

Løsningen er såre enkel. I hvert fall der det er en tappestuss med «Gardena-system». I verste fall kan du ta med deg et endestykke og feste til slangen på campingplassen – før du kobler din egen endestuss på, en aldeles bakteriefri endestuss som du med god samvittighet kan føre ned i påfyllingsrøret.

Din egen påfyllingsstuss skal aldri berøre bakken, aldri være nær kilder for bakteriespredning. Den tar du med deg i en egen plastpose som du oppbevarer i bobilen. Av og til kan du spraye alt med bakteriedrepende stoff.

Jeg har fått tips av andre bobilvenner at det er lurt å tømme tanken etter hver helgetur. Når du fyller på vann igjen hjemme via hageslangen, bruker du denne stussen. Du vet ikke alltid hvilke hunder eller andre dyr som har vært der hvor enden på hageslangen ligger og slenger etter bruk.

Om det er kostbart? En halvmeter gammel hageslange hang gratis i boden. Skjøte- og endestykket du trenger fra Gardena, koster kanskje en femtilapp. Min kostet en hundrings. Men da spanderte jeg en skjøt med stengekran.

Per Olav, Slemmestad

.

Har du et tips du vil dele med andre? Skriv noen ord og send til post@bobilverden.no. Husk å legge ved et bilde som illustrerer tipset.

Del dette med andre:

  4 comments for “Tipset: Forebygg bakterier i drikkevannet

  1. Vi har alltid med egen slange med Gardena-kobling og 2 stk krantilkobling 3/4″ og 1/2″. Tror at dette er 100% risikofritt i stedet for å koble seg på en ev.infisert vannslange..

  2. Fikk også et tips av en bobilvenn i Tyskland i pinsen. Han tilsatte et pulver som heter Mikropur, vet ikke om det er å få kjøpt i Norge, men en halv teskje av dette pulveret rekker iflg.bruksanvisningen til 200 ltr vann og forhindrer bakterievekst. Dette i tillegg selvfølgelig til å følge de råd som er gitt i artikkelen.

  3. Kjøpte ny Fiat Dukato i haust. Vannmålaren på ferskvannstanken virker berre av og til. Fekk eit tips at eg skulle fylle på et teskjei med salt. Prøvde det og då virket den ei stund. Er det andre som opplever same problemet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *