Tipset: En EU-app med trafikkregler

EU-appen har både informasjon og underholdning.

EU-appen har både informasjon og underholdning.

EU har laget en praktisk liten app, som forteller om ulike trafikk- og sikkerhetsregler i medlemslandene og EØS-området. Den gir raskt overblikk over fartsgrenser, promille- og spesialregler for det enkelte landet.

På en del områder er trafikkreglene ulike fra land til land i Europa. Ikke minst gjelder det fartsgrenser, promille og andre sikkerhetsregler.
På en enkel og oversiktlig måte lar appen deg velge ulike temaer for det enkelte land. Besøker du for eksempel Bulgaria, ja så velger du det og kan finne ut av hastighet, bruk av setebelter, ruspåvirket kjøring, praksis for reserverte felt (for eksempel kollektivfelt), bruk av mobiltelefon i bil og andre spesialregler om krav til utstyr i kjøretøy i det landet.

Der Norge definerer en bobil mellom 3500 kg og 7500 kg med M1 i vognkortet som personbil i forhold til skiltforskriften, kan andre land definere den som en lastebil. Hvilke land som har hvilken definisjon ville vært verdifull for de som har slike bobiler når det gjelder hastighetsopplysningene i appen og forståelsen av skilt i vedkommende land. Den hjelpen får du dessverre ikke i denne appen.
Bortsett fra denne mangelen så kan redaksjonen absolutt anbefale å installere denne appen.

Du finner appen både til Androide, Iphone og WindowsPhone. Den heter ”GoingAbroad” og du finner den i de respektive app-butikkene.

Innholdet i appen kan du også se på denne siden.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *