Til Rørosmartnan i bobil?

Kunst og handel går hånd i hånd under Rørosmartnan. Foto: Knut Randem.

Kunst og handel går hånd i hånd under Rørosmartnan. Foto: Knut Randem.

Nest siste tirsdag i februar har Rørosmartnan åpnet siden 1854. Det gjør den også i 2016 og det er ventet at 70.000 personer kommer til å besøke Røros de fem martnansdagene. Du kan ta turen dit med bobilen.

Årets Rørosmartnan arrangeres altså i dagene 16. til 20. februar. Da snus bergstaden på hodet og et voldsomt folkeliv bryter løs. En gang i livet bør du ta deg en tur hit. Kanskje finner du ut at du vil komme tilbake år om annet. Om du ikke bor for langt nord i landet er det overkommelig å kjøre hit på et par dager.

I Storgata kan du skimte tårnet på kirka. Ta deg gjerne turen helt opp. Foto: Knut Randem.

I Storgata kan du skimte tårnet på kirka. Ta deg gjerne turen helt opp. Foto: Knut Randem.

På åpningsdagen kjører flere titalls hesteekvipasjer med tradisjonelle sleder inn under åpningsseremonien kl 12. Da er det også flere kulturelle innslag. Men programmet starter allerede kl 9 om morgenen, og det er et tettpakket program de fem dagene. Noen av programpostene er gratis, andre må du betale for. Men det som er gratis er folkelivet i gatene. Det pågår fra tidlig morgen til sen kveld alle dagene.

I gatene er det tett i tett med salgsboder og du kan kjøpe både mat og klær og nyttige og unyttige ting. Vær oppmerksom på at lørdag ettermiddag er det flere av salgsbodene som prøver å komme seg av gårde litt for tidlig. Men dette er også tiden for å prute på varer de helst ikke vil pakke ned. Det er om lag 150 tilreisende handelsfolk med boder i gatene.

På martnan kan du kjøpe ting du trenger og ting du ikke trenger. Det kan være lett å la seg rive med. Foto: Knut Randem.

På martnan kan du kjøpe ting du trenger og ting du ikke trenger. Det kan være lett å la seg rive med. Foto: Knut Randem.

Det lokale forretningslivet og kunstnere kjenner også sin besøkelsestid og utvider virksomheten ut i gatene. Det er mange gallerier og brukskunstnere du kan besøke i gatene og ikke minst i de mange bakgårdene.

Om kveldene er det massevis av underholdning med sang og musikk på ulike serveringssteder. Og det koster ikke nødvendigvis noe å komme inn. Kvelden starter tidlig under martnan, så litt over midnatt roer det hele seg som regel ned, men du kan gjerne holde det gående ut i de små timene.

Dyr bobilcamp
Røros mangler en helårs bobilplass. Derfor etableres en egen martnancamp for bobiler i gangavstand til sentrum. Den er utrustet med strøm, toalettvogn, tømmetank for toalett og har fylling av rent vann. Plassen har vakt hele døgnet. Dusje kan du gjøre i Martnashallen 300 meter fra bobilcampen.

Bobilcampen etableres for noen få dager. Den er enkel og dyr. Foto: Knut Randem.

Bobilcampen etableres for noen få dager. Den er enkel og dyr. Foto: Knut Randem.

Bobilcampen er åpen fra kl 12 dagen før martnan åpner til kl 12 søndag 21. februar.

Prisen for overnatting her er svært høy med kr 600 per døgn for bobiler. Det er kr 100 mer enn i fjor. Arrangørene unnskylder den høye prisen med at plassen rigges til kun for disse dagene. Plass bør bestilles på forhånd.
Det kan være en ide å sjekke ut campingplassene i området, men du bør være rask til å bestille. Fra noen av dem er det tilrettelagt med busstransport til og fra Røros.

Du bestiller plass i bobilcampen på www.rorosmartnan.no. Der finner du også detaljer om programmet under martnan.

Bobilverden besøkte Rørosmartnan i fjor og har laget filmen under med glimt fra martnanstemningen:

.

Del dette med andre:

  6 comments for “Til Rørosmartnan i bobil?

  1. Hadde tenkt å ta bobilen til Røros og være der i 3 dager, men til den prisen, så blir det personbil og dagstur istedet, hadde forespeilet meg en pris på 300-350 i døgnet. 🙁

  2. Det er jo fult mulig å stå på dagparkeringen for bobiler … selvsagt uten fasiliteter men kan vel stå noen dager uten det i bobil. I verste fall kan det jo kjøres litt agregst på dag og ettermiddag. Vi har en 95 modell 0 problemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *