Tett på hektisk by

Den har bare 750.000 innbyggere, men Amsterdam er likevel en hektisk by hele året. Enten du er på vei til eller fra et annet mål eller vil ta en blomstringstur om våren eller en impulsiv tur, så har du minst tre muligheter for overnatting med bobil.

Gå langskanalene eller kryss gjennom smugene. Foto Knut Randem.

I Amsterdam kan du gå gatelangs i timevis og beundre folkelivet og den spennende arkitekturen med gamle og nye kanalhus. Mange av de eldste kanalhusene er smale fordi man i gamle dager ble skattet etter hvor mange meter fasade du hadde mot kanalen.

I det sentrale Amsterdam ligger kanalene i hesteskoform utenfor hverandre. Stopp på en kafé, besøk blomstermarkedet, van Gogh-, Rembrandt og Rijksmuseet. Eller Anne Franks hus. Og unn deg gjerne et opphold i et spa. Amsterdam har mangt å by på og ikke alt er like synlig. Bruk derfor tiden og bruk øynene.

Kommer du til Amsterdam for første gang bør du absolutt ta en times rundtur med en av de lave kanalbåtene. Da får du gjerne en innføring i historien og et overblikk over sentrum. Ellers er trikkenettet godt utbygd og tar deg rundt i det meste av byen.

Nattelivet er pulserende og for eksempel Rembrandt plein er et sted med mange barer, puber, restauranter og nattklubber. Plassen lever hele døgnet. Men for all del. Dette finner du også mange andre steder i byen.

Byen er skreddersydd for syklister, så bruk gjerne sykkelveiene og ta deg effektivt fram mellom bydelene. Du får sett mye, men i de tettest trafikkerte områdene ser du mer om du går fordi mengden av syklister, trikk og annen trafikk er så tett. De lokale syklistene kan også være en prøvelse. De viker sjelden..
Det har absolutt ingen hensikt å ta med bobilen inn i sentrum. Her er det liten plass og vanskelig å parkere.

Tre muligheter for bobilister

Amsterdam Citycamp ser stengt og stusselig ut i september. Foto: Knut Randem.

Sommeren 2012 åpnet den nye Amsterdam Citycamp. Den ligger i Amsterdam-Noord og kun få minutter fra sentrum. Den ligger i et område som er under utvikling og er lite befolket. Området virket litt stusselig da vi besøkte det i september 2012, men med full bobilcamp er det sikkert greit. Plassen er inngjerdet.
Amsterdam Citycamp ligger bare få minutter unna fergene som bringer deg over til sentralstasjonen og sentrum. Fergene går hyppig store deler av døgnet og er innrettet på at syklister og andre skal ta seg effektivt over til sentrum. Disse fergene er gratis.

Disse fergene er gratis og tar deg og sykkelen over fra Amsterdam-Noord til sentrum. Foto: Knut Randem.

Amsterdam Citycamp er åpen 1. mai til 31. august, har plass til 50 biler og byr på strøm, dusj og toalett. Adressen er Papaverweg 50. Mer info finner du her.

I det samme distriktet ligger også Camping Vliegenbos. Den åpner 1. april og stenger ved utgangen av september. Her finner du egne plasser for bobiler og de fleste fasiliteter en campingplass bør ha. Du bruker den samme fergen til sentrum som citycampen (se foran).

Nesten helårscamping
Ved Gaasperpark sør-øst for sentrum finner du en campingplass med egen stellplatz. Den er åpen fra 15. mars til 1. november. I tillegg åpner den i nyttårshelgen. Her er det fem minutters gange til nærmeste metrostasjon, som tar deg rett inn til sentrum på kort tid. Turen til sentrum tar ca 20 minutter.

Gaasper camping har 410 plasser og har de fleste fasiliteter en campingplass bør by på. Du finner mer informasjon om plassen her.

Amsterdam er på mange måter en kuriøs by med sine coffeshops med hasjsalg og horestrøket. Hasjkafeene plager deg ikke, og om du ikke går inn i Red light district er det begrenset med utstilte prostituerte i vinduene ellers i byen. Vi opplever resten av byen som trygg, men som i alle andre større byer, så skader det ikke å være oppmerksom.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *