Tesla gjør Fiat grønnere

FCAs (Fiat Chrysler Automotive) kjøper utslippsavtale av Tesla. De amerikanske nullutslippsbilene gir den italienske bilprodusenten en mulighet til å unngå gigantiske EU-bøter fra neste år.

FCA-sjef Mike Manley (t.v.) og Fiats styreleder John Elkann betaler milliarder til Tesla for å unngå gigantiske EU-bøter. Foto: FCA.

Fiat, som er det dominerende merket europeiske bobiler bygges på, risikerer bøter på cirka 20 milliarder kroner fra neste år fordi de gjennomsnittlige CO2-utslippene fra FCAs produserte biler er for høye.

Det er Motor som omtaler det nye samarbeidet mellom Tesla og FCA og siterer Financial Times.
FCA regnes som en av de produsentene som henger etter med elektrifisering av bilene de produserer. Det kan føre til gigantiske bøter fra neste år. Da krever EU at de gjennomsnittlige CO2-utslippene fra en produsent skal holde seg under 95 g/km.

EU-tillater at ulike produsenter slår seg sammen i flåter. Dermed får Tesla betalt for at FCA regnes sammen med elbilprodusenten.

Avtalen gir dermed FCA betydelig lavere utgifter enn det bøtene til EU ville utgjort. FCA-sjef Mike Manley har i følge Motor tidligere sagt at de vil bruke alle midler for å komme ned mot EU-grensen. Det inkluderer å fortsette med salget av dieselbiler, som har lavere CO2-utslipp enn bensinbilene.
Avtalen er ikke kommentert av Tesla og FCA.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Tesla gjør Fiat grønnere

  1. Fiat blir vel ikke særlig “grønnere” av dette. Det de gjør er å kjøpe utslippskvoter fra Tesla som bare produserer “utslippsfrie” biler i følge den beregningsmåten som gjelder. Det kan være mye å si om hvordan man styrer på for å berge miljøet og vår fremtid, men dette er i alle fall ikke noe miljøtiltak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *