Tellus kjøper sin 16. forhandler

Med forbehold om Konkurransetilsynets godkjenning overtar Tellus Caravan og Fritid AS i høst sin 16. forhandler.

Heistad blir med i Tellus. Adria er et av merkene de forhandler. Foto: Skjermdump fra hjemmeside.

I begynnelsen av november varslet Tellus Konkurransetilsynet om sitt seneste oppkjøp: Heistad Bil & Caravan AS i Porsgrunn.

Heistad omsatte i fjor for over 108 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på over 9,5 millioner kroner. Selskapet skårer meget godt på både likviditet, lønnsomhet og soliditet. Selskapet har vært eid av Guldbrand holding, som daglig leder Lars Ludviksen eier i sin helhet.

– Min vurdering er at det kan bli vanskelig å stå alene når kjedene utvikler seg, sier Ludviksen. Han skal ikke trappe ned, men fortsetter i samme tempo som tidligere i stillingen som daglig leder.

Heistad Bil & Caravan AS har vært ettertraktet og Ludviksen forteller at Tellus er den tredje grupperingen som har tatt kontakt.

Heistad har i dag 12 ansatte, men er stadig på jakt etter flere mekanikere. De er mangelvare i bransjen. Selskapet forhandler i dag Knaus, Challenger, Adria, Concorde, SunLiving, Eura Mobil og campingvogner fra Hobby samt Camp-Lett.

Guldbrand holding eier også Guldbrand Eiendom AS og Bobilhotell Grenland AS. Disse to er ikke solgt, forteller Ludviksen. Bobilhotellet på nabotomta er ennå ingen realitet, men han arbeider videre med å etablere dette.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Er Tellus stor nok i Norge?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *