Tellus kjøper forhandler nummer 13 og 14

Norges nyeste bobil- og caravankjede, Tellus Caravan og Fritid, har etter det Bobilverden.no erfarer sikret seg to nye forhandlere og får dermed 14 forhandlere. Kjeden startet med de 12 første forhandlerne i mars 2021.

Sunnmøre caravan og Nordfjord caravan overtas trolig av Tellus Caravan og Fritid i september. Foto: Sunnmøre caravan.

Sunnmøre caravan og Nordfjord caravan har hhv 14 og 7 ansatte og omsatte i 2020 for drøyt 160 millioner kroner og fikk et resultat på 1,5 millioner kroner.

Det er Magnar Romestrand (65) som eier bedriftene. Til Bobilverden.no bekrefter han at det er gjort en avtale, men detaljene i avtalen vil han ikke si noe om.

Sunnmøre caravan og Nordfjord caravan selger hovedsaklig merkene Adria, Hobby, Rapido og Kabe. Bobiler utgjør om lag 60-70 enheter i året. Det selges flest campingvogner – spesielt i Stryn som er et typisk vogndistrikt, forteller Romestrand. De dekker sammen Sogn og Fjordane og Sunnmøre.

Selv om Romestrand ønsker å selge seg ut av bedriftene, blir han ikke pensjonist.

– Nei, jeg henger med videre selv om jeg blir 67 år neste år. Jeg har vært med i bransjen siden 2005. Den er på steinaldernivå i forhold til bilbransjen. Jeg ser at Tellus har ambisjoner om en profesjonalisering av bedriftene, og det blir spennende å se hvordan de vil utvikle dem videre.

Romestrand tror at en handel kan være gjennomført i september. Det er imidlertid avhengig av at alle prosesser går som de skal og ikke minst at Konkurransetilsynets godkjenning foreligger.

Tellus overtar trolig to nye forhandlere i september. Foto: Sunnmøre caravan.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *