Tellus har formelt overtatt 12 forhandlere

I dag er det klart at de siste transaksjonene for etableringen av den nye kjedegrupperingen Tellus Caravan og Fritid AS er signert.

Slik vil de «gamle» selskapene profilere som seg «en del av Tellus» i tiden framover. På sikt er det ventet at grupperingen får felles profil.

For en måned siden kunne Bobilverden.no melde at en rekke aktører i bobilbransjen slår seg sammen i den nye grupperingen Tellus Caravan og Fritid AS. Nå er transaksjonene gjennomført og den nye eierkonstellasjonen er klar.

Det er investorselskapet Credo Partners som kommer inn på eiersiden. Det eier 51 prosent av holdingselskapet mens de opprinnelige eierene beholder 49 prosent som sin eierandel. Samtlige gründere vil være med videre både som operative ledere og som eiere.

Tellus eier nå 100 prosent av de opprinnelige selskapene, som er: Juro Caravan AS, Juro Caravan Sunnmøre AS, Namsen Auto AS, Namsen Auto Verdal, Namsen Auto Trondheim AS, Mohagen Bil AS, Mohagen Bilservice AS, Autosentrum Norge AS, Autosentrum TBC AS, Perry og Williams Caravan AS, Twin Caravan AS og NCI AS (Juros importselskap).

Kroken Gruppen eier en tredjedel av Autosentrum TBC AS. Etter det Bobilverden.no erfarer vil det være nødvendig å overføre denne eierandelen til Tellus.

– Driftsselskapene drives videre «as is» med samme organisasjonsnummer og samme navn, men det vil fremgå at vi er en del av Tellus. Alle selskapene beholder sin identitet, alle ansatte, bil/vogn merker og samme positive innstilling, men med enda større fokus på kvalitet, bærekraft og gode kundeopplevelser, skriver Tellus i en pressemelding i dag.

Samlet solgte gruppen om lag 2 600 enheter i 2020, fordelt på cirka 850 nye og cirka 1 750 brukte, og omsatte for mer enn NOK 1,5 milliarder med et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på over NOK 45 millioner, opplyser selskapet.

Victor Evensen i Credo Partners uttrykker stor tro på bransjen. Foto: Privat.

– Vi er sterkt motiverte av samarbeidet og mulighetene som dette representerer, og vi er glade for å få Credo med på laget som profesjonell partner i utviklingen av den nye gruppen, sier Lars Wivestad, avtroppende styreformann i Tellus. Til Bobilverden.no forteller han at Credo Partners skal utpeke ny styreleder. Roy Nordanger er daglig leder i Tellus.

– Bobil og camping er en fantastisk måte å oppleve Norge og Norden på, og er en voksende del av vår kultur. Tellus vil bli en ledende aktør i Norden og en robust samarbeidspartner og bidragsyter i videre profesjonalisering og utvikling av bransjen. Vi ser frem til å kunne medvirke sammen med det vi anser som noen av bransjens best kvalifiserte gründere og ansatte, sier Victor Evensen i Credo Partners i pressemeldingen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Ny forhandlergruppe kan bli størst i Norge og Norden

Del dette med andre:

  4 comments for “Tellus har formelt overtatt 12 forhandlere

  1. Personlig har jeg liten tro på at konsentrasjonen av bobilforhandlere i noen få store kjeder, skal gi oss kunder en bedre kundeopplevelese og bedre service.
    Jeg tør minne om at vi i Norge har noe som heter «Konkurransetilsyn», som er satt i verden for å overvåke at det er en velfungerende konkurranse innenfor ulike bransjer.Dette illustrerer at det oppfattes som et potensiellt problem når det blir for få selvstendige aktører i en aktuell bransje.
    Nå er vi vel ikke der ennå innenfor bobilbransjen, men dannelsen av den nye Tellusgruppen indikerer at vi er på vei mot en ny konkurransesituasjon i bobilmarkedet.Så vil fremtiden vise om dette er godt eller dårlig nytt for oss bobileiere. Det blir som Jesus forteller om vintreet, på fruktene skal vintreet kjennes.Jeg håper derfor at kundene i fremtiden i disse spalter vil dele sine erfaringer med om fruktene er gode eller dårlige.

  2. Slike «kjeder» som Tellus, Ferda osv er vel opprettet for å mele sine egne økonomiske kaker, dvs flere kunder å spre sin egen økonomiske risiko over.
    Jeg for min del er glad vi handlet i et sjølstendig selskap, dvs står økonomisk på egne bein.
    Blir det bare slike kjeder i vårt dyre fedreland, vil jeg foreta import av bobil sjøl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *