Ta en pause i Kassel

Vi har hørt mye om Kasselbakkene og store biler som har mistet fart oppover og mistet bremsene på veien nedover. Uansett kan det være hyggelig å stanse ved en god overnattingsplass i bunnen av bakkene.

Kassel er både en moderne og historisk by. Foto: Knut Randem.

Byen Kassel er en overraskelse for den som ikke har stanset her tidligere. Bergpark Wilhelmshöhe er en enorm opplevelse. Den har vi beskrevet i en tidligere artikkel her. Men det er mer å se i byen. Langs Fuldas bredder er det idylliske parker, gang- og sykkelveier, gamle slottsaktige bygninger og du er fortsatt tett på byen. Her ligger også byens campingplass.

Kassel camping ligger tett på Staatspark Karlsaue med blant annet Orangeriet. Foto: Knut Randem.

Den kommunale Kassel camping ble før sesongen 2018 påkostet et betydelig beløp i oppgradering. Etter vårt besøk har plassen også fått en ny servicebygning. Beliggenheten er upåklagelig ved bredden av Fulda som her så vidt beveger seg forbi i et særdeles dovent tempo.

Fulda renner dovent forbi Kassel og campingplassen. Foto: Knut Randem.

Her kan du velge om du vil ligge på campingplassen langs elva eller på en separat bobilplass tvers over veien for resepsjonen. Veien mellom de to plassene er en ubetydelig lokalvei.

Campingplassen er i 2022 åpen fra 25. mars til 1. oktober. Prisene er fra 29 til 37 euro, avhengig av sesong og størrelse på plassen du ønsker eller må ha. Da er opphold for to personer, 16A strømforsyning, vann og bruk av dusjer inkludert i prisen.

Bobilplassen utenfor bommen er åpen hele året. Der er det plass til 20 bobiler. Området er ikke inngjerdet. Prisene her varierer fra 10 til 14 euro etter sesong. I tillegg kommer 4 euro for bruk av campingplassens servicebygg. Om vinteren har du ikke tilgang til campingplassens toalett og dusjer.

Bobilplassen har mindre plasser enn campingplassen. Foto: Knut Randem.

På bobilplassen betaler du også ekstra for strøm og vann. Vannfylling og tømmestasjoner finnes på både bobilplassen og campingplassene.

Valgte gress og plass
Vi valgte campingplassen med en plass på 75 til 100 kvm. Det sto i sterk kontrast til bobilplassen med bobiler på samtlige plasser og kun minsteavstand mellom enhetene.

Campingplassen har plasser på opptil 100 kvm på gress. Foto: Knut Randem.

Servicebygget framsto rent og fint under vårt besøk i 2019, men har altså blitt blitt helt nytt siden da. Trenger du noe mer enn det plassens egen butikk har i sitt utvalg, tar du sykkelen eller bena fatt på flate veier til butikker i nærområdet.
Det er tre kilometer til sentrum og veien du sykler er temmelig er flat, men du kan også benytte offentlig transport inn til sentrum.

Resepsjonen ligger like innenfor bommen på campingplassen. Siden vårt besøk har resepsjon og fasiliteter blitt flyttet til et nybygg like til høyre for porten. Foto: Knut Randem.

Kassel camping og bobilplass ligger ikke lenger fra A7 enn at de også kan fungere som et effektivt overnattingssted om du kun trenger et sted å sove i forbifarten. Bobilplassen er da et utmerket sted om du vil spare noen euro framfor å bo på campingplassen.
Du finner fram på GPS: N 51°17’ 28 – E 9°29’13. For campingplassen kan du bestille plass på hjemmesiden (ekstern lenke).

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Europas største landskapspark finner du i Kassel

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *