Ta en pause i Kassel

Vi har hørt mye om Kasselbakkene og store biler som har mistet fart oppover og mistet bremsene på veien nedover. Uansett kan det være lurt å stanse ved en god overnattingsplass i bunnen av bakkene.

Kassel er både en moderne og historisk by. Foto: Knut Randem.

Byen Kassel er en overraskelse for den som ikke har stanset her tidligere. Bergpark Wilhelmshöhe er en enorm opplevelse. Den har vi beskrevet i en tidligere artikkel her. Men det er mer å se i byen. Langs Fuldas bredder er det idylliske parker, gang- og sykkelveier, gamle slottsaktige bygninger og du er fortsatt tett på byen. Her ligger også byens campingplass.

Kassel camping ligger tett på Staatspark Karlsaue med blant annet Orangeriet. Foto: Knut Randem.

Den kommunale Kassel camping ble før sesongen 2018 påkostet et betydelig beløp i oppgradering. Beliggenheten er upåklagelig ved bredden av Fulda som her så vidt beveger seg forbi i et særdeles dovent tempo.

Fulda renner dovent forbi Kassel og campingplassen. Foto: Knut Randem.

Her kan du velge om du vil ligge på campingplassen langs elva eller på en separat bobilplass tvers over veien for resepsjonen. Veien mellom de to plassene er en ubetydelig lokalvei.

Campingplassen er i 2019 åpen fra 12. april til 27. oktober. Prisene er fra 19 til 25 euro, avhengig av sesong og størrelse på plassen du ønsker eller må ha. Da er opphold for to personer, 16A strømforsyning, vann og bruk av dusjer inkludert i prisen.

Bobilplassen er åpen hele året. Der er det plass til 24 bobiler. Området er ikke inngjerdet. Prisene her varierer fra 9 til 15 euro etter sesong. Om vinteren har du ikke tilgang til campingplassens toalett og dusjer.

Bobilplassen har mindre plasser enn campingplassen. Foto: Knut Randem.

På bobilplassen betaler du også ekstra for strøm (0,50 euro/kWh) og vann (2 euro for ca 100 liter). Vannfylling er tilgjengelig når campingplassen er åpen.
Tømmestasjon finnes på begge plassene.

Valgte gress og plass
Da vi besøkte plassen i uke 35 kostet bobilplassen og campingplassen henholdsvis 14 og 23 euro. Vi valgte campingplassen med en plass på 75 til 100 kvm. Den var nødvendig for å få plass til en bobil på nesten åtte meter. Det sto i sterk kontrast til bobilplassen med bobiler på samtlige plasser og kun minsteavstand mellom enhetene.

Campingplassen har plasser på opptil 100 kvm på gress. Foto: Knut Randem.

Servicebygget framsto som nytt eller nyrenovert og var rent og fint under vårt besøk. I resepsjonen er det en liten butikk, men skal du ha noe mer enn drikke, is og snacks tar du sykkelen eller bena fatt på flate veier til butikker i nærområdet.
Det er tre kilometer til sentrum og veien du sykler er temmelig er flat, men du kan også benytte offentlig transport inn til sentrum.

Resepsjonen ligger like innenfor bommen på campingplassen. Servicebygget ligger i forlengelsen av dette. Foto: Knut Randem.

Kassel camping og bobilplass ligger ikke lenger fra A7 enn at de også kan fungere som et effektivt overnattingssted om du kun trenger et sted å sove i forbifarten. Bobilplassen er da et utmerket sted om du vil spare noen euro framfor å bo på campingplassen.
På campingplassen kan du bestille plass fra hjemmesiden (ekstern lenke).

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no
Vurdert september 2018

Les også: Europas største landskapspark finner du i Kassel

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *