– Ta ansvar ved viltpåkjørsel

Varsle politiet om viltpåkjørsel. Du risikerer ikke bonustap, så lenge du melder fra om påkjørselen.

Meld fra til politiet ved viltpåkjørsel. Foto: Yu Wang/Unsplash.

I jaktåret 2022/2023 har det blitt registrert rekordmange rådyrpåkjørsler. Hele 7270 rådyr ble drept av bil, viser ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). Det er 7 prosent flere enn året før. I tillegg kommer påkjørsler av elg og hjort, skriver Fremtind i en pressemelding.

– Det er viktig å melde fra om et dyr er påkjørt, for å kunne ivareta dyret på en forsvarlig måte. Dyret kan være skadet eller må avlives, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind.

– Du vil ikke få bonustap hos oss, når påkjørselen meldes til politiet eller viltnemnda. Egenandelen vil også bli redusert med opptil 6.000 kroner, forklarer Hofstad-Nielsen.

Regner med mørketall
De aller fleste som kjører på et dyr er klar over sitt ansvar, men skadeforebyggeren mener vi må ta høyde for at det foreligger en god del mørketall. Det viser observasjoner av jegere og andre som ferdes i naturen.

– Noen kjenner kanskje ikke til kravet om å melde fra. Andre tror kanskje at det vil koste dem dyrt. Men du har ingenting å tjene på å ikke melde fra om at du har kjørt på et dyr. Det er ikke straffbart å kjøre på et dyr, men det er straffbart å ikke melde fra, avslutter skadeforebyggeren og oppfordrer til å melde om påkjørsler til politiet på tlf 02800.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *