Syng høyt i bilen – det er bra for helsen!

Syng, vær glad og bli sunn, men hold hendene på rattet. Foto: Ford Motor Norge.

Å synge høyt etter musikken på bilstereoanlegget kan faktisk være bra for helsen din. Det mener en fremtredende ekspert på helseeffekter av sang. På neste bobiltur er det bare å slå seg løs og pleie helsen.

– Å synge høyt og uhemmet mens du kjører bil gir deg energi. Spesielt når vi synger etter kjente sanger får vi en god følelse som kommer fra dyp, rolig pust og forsterket muskelaktivitet. Resultatet er at vi føler oss roligere og mindre stresset, sier en av de ledende autoritetene på helseeffekter av sang, professor Stephen Clift ved Canterbury Christ Church University i England.

Selv om han ikke sier noe om det er det nok lurt å la luftgitaren hvile til du kommer fram til dagens reisemål. Clift siteres i en pressemelding fra Ford, som helst vil ha litt oppmerksomhet om sine nye musikkanlegg.

Ifølge en undersøkelse fra strømmetjenesten Spotify er det spesielt når vi sitter alene i bilen at vi finner frem våre personlige favoritter, skrur opp lyden, og synger med av hjertens lyst. Mange har faktisk egne spillelister de bare bruker i bilen, hevdes det.

I den store undersøkelsen «Ipsos 2016 Automotive Audio Branding study» kom det nylig frem at mer enn hver tredje nybilkjøper mener merket på bilstereoanlegget hadde en helt avgjørende betydning for hvilket bilmerke de valgte. Vi kan ikke tenke oss at dette er bobilister, men hvem vet hva som avgjør kjøpet? Var lyd viktig da du valgte bobil?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *